Zorgverzekering in Overijssel – Zorgpremie stijgt

Zorgverzekering in Overijssel – Zorgpremie stijgt

Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat inwoners van Overijssel meer voor hun premie zorgverzekering betaalden in 2023 dan het jaar ervoor. In 2022 betaalde een Overijsselaar gemiddeld 1.686 euro per jaar voor zijn premie voor zorgverzekering, in 2023 was dat gestegen naar 1.815 euro. Dat is een toename van bijna 8 procent in één jaar.

“Dat de gemiddelde premie voor een zorgverzekering in Overijssel stijgt, is heel normaal. Landelijk zien we dat de gemiddelde Nederlander ook meer premie betaalde voor zijn zorgverzekering in 2023”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. In 2022 betaalde de gemiddelde Nederlander ongeveer 1.670 euro per jaar voor zijn zorgverzekering. Dat is in 2023 gestegen naar 1.790 euro, een stijging van ruim 7 procent.

Uit de data blijkt dus dat de gemiddelde Nederlander ongeveer evenveel betaalde als een inwoner van Overijssel. De gemiddelde Nederlander betaalde slechts 25 euro per jaar minder voor de jaarlijkse zorgpremie dan een inwoner van Overijssel.

Meer dan de helft van Overijsselaars koos voor een aanvullende zorgverzekering

Meer dan 60 procent van de overstappers in Overijssel koos voor een aanvullende zorgverzekering. Een aanvullende zorgverzekering is een extra verzekering die kosten dekt die niet door de basisverzekering worden vergoed, zoals tandarts- en fysiotherapiebehandelingen. Wanneer je een aanvullende zorgverzekering afsluit, betaal je maandelijks meer premie.

Daarnaast kozen meer inwoners van Overijssel voor een combinatiepolis in 2023. Bij een combinatiepolis stuur je de rekening voor sommige zorgkosten direct naar de verzekeraar en betaal je andere kosten eerst zelf, waarna je ze declareert. In 2022 koos nog geen 8 procent voor een combinatiepolis, in 2023 is dat gestegen naar bijna 21 procent. “Ook landelijk kozen veel mensen in 2023 vaker voor een combinatiepolis. Dit komt doordat zorgverzekeraar VinkVink de op twee na goedkoopste basisverzekering aanbood, en deze zorgverzekering is een combinatieverzekering”, zegt Bulthuis.