Plissé inspiratie

Met plisségordijnen knapt je woning op en profiteer je van meer voordelen

In plaats van ouderwetse gordijnen dan wel jaloezieën kiezen steeds meer mensen voor de sobere, maar zeer praktische plissé gordijnen. Deze gordijnen vouwen zich met behulp van een koord, kettinkje of handgreep als een harmonica omhoog en nemen heel weinig ruimte in beslag. Daarbij is het een betaalbare vorm van raamdecoratie en zijn de designs en kleuren smaakvol gekozen. Lees er hieronder alles over, alsmede allerlei voordelen van diverse soorten zonwering.

Soorten plisségordijnen voor elk raamtype

De zoekterm Plisse gordijnen wordt steeds vaker gehanteerd, en niet geheel toevallig komen mensen terecht bij het gespecialiseerde INHUIS Plaza, dat in alle mogelijke soorten raambekleding voorziet. Alleen al plisségordijnen bestaan in diverse hoedanigheden. Ze worden vervaardigd voor elk raamtype en er is keuze uit ingespannen plisségordijnen, plissé shades die naar de aloude luxaflex knipogen en plisségordijnen in een op maat gemaakt frame. INHUIS Plaza is eveneens een expert in het vervaardigen van buitenzonwering, zoals markiezen en zonneschermen. Het kan geen kwaad ze te contacteren voor advies.

Betere isolatie door raamdecoratie

In deze eeuw doen huizenbezitters er van alles aan om zo min mogelijk stroomkosten te maken. Dat mes snijdt aan twee kanten: besparen en duurzaam wonen. Niet geheel toevallig gaan die twee trends hand in hand. Daarom is een ecologisch interieurontwerp steeds meer in trek, want elke soort raambekleding isoleert in bepaalde mate je woning. In de winter hou je de vrieskou beter buiten de deur en stook je minder, in de zomer zorgen de plisségordijnen ervoor dat de koelte in huis wordt vastgehouden. Dit past geheel in de duurzaamheidstrend, die zich op alle mogelijke speelvelden manifesteert, en dus ook in onze woningen. Maar behalve besparen en een duit in het duurzaamheidszakje doen, kleven er meer voordelen aan raamdecoratie.

Bij raambekleding denk je vooral aan het decoratieve element en je privacy

Raambekleding dient van oudsher om de temperatuur in huis beter te kunnen reguleren, maar ook privacy speelt een rol. Het hangt ervan af welk type plisségrodijnen je kiest en welke kleur deze heeft voor de mate van doorzichtbaarheid. Daarnaast willen mensen dat hun raambekleding een lust voor het oog is, maar ook weer niet te veel afleidt. Sober, modern en toch sierlijk dus. Bij de kleurkeuze wordt vaak rekening gehouden met andere elementen in de woning. Al doet niet iedereen dit, omdat sommige soorten raambekleding ware eyecatchers zijn, die 'op zich' staan. Neem de proef maar eens op de som, vernieuw je raambekleding en oogst bewondering van zowel je visite als voorbijgangers.

Werken op een scherm en tv kijken

Nu het thuiswerken sinds de welbekende pandemie van 2020 eerder regel dan uitzondering is geworden, maken veel mensen het zichzelf naar de zin door met raambekleding zoals plisségordijnen of -shades de lichtinval te bepalen. Soms is een scherm moeilijk te zien en dan is het een kwestie van de plisségordijnen in één handbeweging sluiten. Dat is tevens de reden waarom kantoorgebouwen met een overwegend glazen gevel voor automatische zonneschermen aan de buitenzijde kiezen. Deze wordt via een knop bediend. Ook bij het tv kijken - denk aan een voetbalwedstrijd die overdag plaatsvindt - is dit een welkome eigenschap.

Beter slapen in een verduisterde kamer

Met deugdelijke raambekleding in de slaapkamer geniet je van een betere nachtrust. Hoe dikker die raambekleding, des te meer worden dan namelijk ongewenste geluiden van buitenaf gedempt. Niet iedereen werkt van 9 tot 5, sommigen hebben behoefte aan een verduisterde slaapkamer na een nachtdienst. En wie slaapt er nooit eens een keer lekker uit, na een feestje? De keuze van raamdecoratie bepaalt eveneens de mate van nachtelijke, doordringende lichteffecten die je niet zelf uitzoekt. Zoals straatlantaarns, verkeerslichten, autolampen, industriële lichtoverlast en bewegende en knipperende reclames. Dit wordt ook wel lichtvervuiling genoemd.

Meer nieuws: blijf deze site bezoeken

Over dit soort zaken lees je dagelijks op deze website. Voor slimme tips, verrassende wetenswaardigheden, leuke evenementen en natuurlijk het meer lokaal nieuws is het bookmarken van RTV Vechtdal een kleine moeite. Zo blijf je up-to-date met alle gebeurtenissen in je omgeving en leer je zo nu en dan wat bij over bijvoorbeeld duurzaamheid.