OMMEN - Wederom een mooi, correct item, maar onvolledig interview met Age Beuving ter zake de voortgang van "Vechtdal Verbinding" op  Vechtdaltv. Het provinciaal bestuur zal zeer tevreden zijn over de door hen ingehuurde  communicatie medewerker en zijn uitgesproken verhaal. Dan kunnen zij moeilijker aangesproken worden!!.

Hierbij wil ik enigszins mijn ervaring, waarneming en mening uiten, specifiek voor het gedeelte van de N340, vanaf ongeveer de Ankummerdijk  in de gemeente Dalfsen tot ongeveer het Balker viaduct in de gemeente Ommen. 

Het ziet er allemaal mooi en voorlopig netjes uit, maar in de toekomst moet het effect blijken.

O.a. de fietsers worden soms teveel in "de watten" gelegd met de diverse dure fietstunnels en andere verkeersvoorzieningen. Als dit de veiligheid en de doorstroming van het verkeer moet bevorderen vind ik twijfelachtig. In de loop der jaren hebben op het betreffende weggedeelte diverse verkeersongevallen plaatsgevonden, maar is het ook bekend wat daar de oorzaak van was?. In de toekomst zullen ook de nodige verkeersongevallen plaatsvinden. Door de meerdere verkeerslichten installaties zal de doorstroming van het gemotoriseerd verkeer ook niet bevorderd en veiliger worden. Het is / was geen gevaarlijk weg. In Nederland zijn veel wegen met heel druk verkeer.

Door "Natura 2000" wordt aan de dierenwereld en fauna ook overdreven  veel aandacht besteed met diverse faunabuizen en een heel duur wild ecoduct.

Zijn er ooit onderzoeken, welke dieren en in welke getale zij het betreffende weggedeelte oversteken, ingesteld?.

De verbinding van natuurgebied Drenthe met o.a. die van Salland  zijn "sprookjes". De weg is geen blokkade, want daar zorgt dan o.a. de rivier "de Vecht" wel voor of gaan de vele!! dieren via de bruggen, viaduct, stuwen en pontjes?.

Het verkeersproject "Vechtdal Verbinding" lijkt wel een werkverschaffingsproject en had men met een ander plan vele miljoenen kunnen besparen.

Dhr. Scherpenkate uit Oudleusen vond het idee  om Rijksweg 36, vanaf Witte Paal bij de rotonde met de N48 rechtdoor te trekken naar de Rijksweg 28 bij de "Hessenpoort" te Zwolle goed en met minder problemen. We weten dat er er altijd voor- en tegenstanders van bepaalde ideeën zijn, maar je kunt het nooit iederéén naar de zin maken. Je hebt geluk of pech in het leven.

Tevens wordt steeds duidelijker, uit feiten en omstandigheden, dat veel politici, hetzij provinciaal, gemeentelijk of landelijk onbetrouwbaar zijn en / of niet bekwaam zijn om hun politieke taak goed te kunnen uitvoeren.

Jurriën Olthof.    Ommen.