Voorzitter Bertus Hofsink (r) bedankt op de algemene ledenvergadering haar afscheidnemende penningmeester/secretaris Herman ter Bekke (links op de foto)
Voorzitter Bertus Hofsink (r) bedankt op de algemene ledenvergadering haar afscheidnemende penningmeester/secretaris Herman ter Bekke (links op de foto)

BEERZEVELD - De nu 75-jarige Herman ter Bekke mag rustig als de ‘Pater Familias’ worden gezien van Uitvaartvereniging ‘De Laatste Eer’ Beerzerveld en omstreken. Iedereen in Beerzerveld, Mariënberg, Beerze en ver daarbuiten wist dat je bij Herman moest zijn als je iets diende te weten over de uitvaartvereniging die in 1915 werd opgericht met als doel de vaak hoge kosten van een uitvaart zoveel mogelijk af te dekken/te verzekeren. Maar aan alles komt een eind, zo ook aan het bijzondere tijdperk van ruim 42 jaar dat Herman ter Bekke het aanspreekpunt en gezicht was van uitvaartvereniging ‘De Laatste Eer’ als penningmeester/secretaris. Want Herman nam onlangs officieel afscheid tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering.

Hij werd ruimschoots bedankt door voorzitter Bertus Hofsink met mooie woorden en een fraaie bos bloemen. Het zal namelijk wennen zijn voor de meer dan vijftienhonderd leden want voormalig timmerman ter Bekke leek voor eeuwig getrouwd te zijn met De Laatste Eer. “Het is mooi geweest. Bij leven en welzijn kan ik nu de taken overdragen aan mijn opvolger, Harm Herbert”, vertelt een tevreden ter Bekke.

“Maar ik heb het werk altijd met plezier gedaan echter zal ik het niet gaan missen. Het is nu tijd voor andere zaken en hobby’s. Ben ook nog Opa, mag graag tuinieren en ik heb niet meer de druk dat ik achter de computer moet kruipen. Het is goed zo. Mooi geweest.”

Ter Bekke werd begin 1978 gevraagd om zitting te nemen in het bestuur.

“Ik zou er niet veel tijd mee kwijt zijn, normaal gesproken maar één keer per jaar vergaderen vertelden ze me. Echter liep het allemaal een beetje anders toen destijds mijn voorganger, Arend Flim, plotseling kwam te overlijden. Vlak na zijn begrafenis zaten voorzitter Harm Compagne en bestuurslid Jan Schottert wederom bij ons aan de keukentafel. Want ineens kwam de dubbelfunctie van secretaris/penningmeester vrij en ze zaten zij er een beetje mee in de maag. Of ik het niet wilde doen. Ik vertelde dat ik het wel wilde proberen en dat heeft al met al zo’n 42 jaar geduurd”, lacht ter Bekke.

“Ach, nooit spijt van gehad hoor. De één is druk met de voetbal, een ander bij de uitvaartvereniging.

Door het plotselinge wegvallen van Arend hadden we wel een probleem. Alles stond keurig op papier maar wij wisten echter niet van wie allemaal het geld afkomstig was wat op de rekening stond. Dat heeft flink wat tijd gekost. We moesten alle leden bij langs, op dat moment zo’n vijfhonderd, om te vragen of ze al hadden betaald. We kwamen zelfs in Groningen en Amsterdam uit.

Ach, vroeger schreef je de rekeningen etc. nog uit met pen en papier, later ging dat met de typemachine en tegenwoordig gewoon op de computer. Alles gaat digitaal tegenwoordig, dat is wel een stuk beter geworden. Je bent er veel minder druk mee. “

Uitvaartvereniging ‘De Laatste Eer’ heeft momenteel 1542 betalende leden.

Bij deze willen ze nogmaals, bij mondde van voorzitter Hofsink, Herman ter Bekke van harte bedanken voor ruim tweeenveertig jaar trouwe dienst. Bedankt! Ere wie ere toekomt.