Burgermeester Hans Vroomen
Burgermeester Hans Vroomen

OMMEN – Via Twitter roept burgemeester Hans Vroomen van de gemeente Ommen de inwoners op zich alsjeblieft te houden aan de coronamaatregelen. De reden? Het aantal besmettingen is de afgelopen dagen opvallend toegenomen en daarmee scoort Ommen aanmerkelijk slechter dan andere gemeenten in de regio IJsselland. Dat meldt RTV Oost.

Per 100.000 inwoners gaat het om 11 besmettingen, 1 minder dan in de aanmerkelijk grotere gemeente Deventer.

“We laten ons toch niet klein krijgen in Ommen door het coronavirus? “, is de vraag van Vroomen aan de Ommenaren. ”Niemand wil toch zijn of haar opa of oma besmetten? Niemand wil toch overvolle ziekenhuizen? En helemaal niemand wil terug naar een nieuwe lockdown. En toch heb ik vastgesteld dat het aantal besmettingen de laatste dagen in Ommen te snel stijgt. Dat hebben we met elkaar laten gebeuren, maar dat moet anders. Misschien kunnen we het tij nog keren. Ik ben Ommenaar en ik ben om en daarom voor mij maar even geen familiefeestje. Even ook geen bijeenkomsten met vriendengroepen. Even ook geen uitgebreide derde helft, maar wel houden aan de maatregelen. Anderhalve meter afstand! Ik ben Ommenaar en ik ben OM! Ben jij ook OM?”, aldus de burgemeester.

Bij de Ommer voetbalclub OZC is sprake van meerdere coronabesmettingen en daarom worden de te spelen wedstrijden verplaatst naar een ander moment. Op andere sportvelden in Ommen is zaterdag en zondag nog wel veel gesport. Op de tribunestoelen die niet mogen worden gebruikt zijn stickers geplakt. Rondom de hoofdvelden zijn op de grond stippen aangebracht. Op iedere stip mogen maximaal drie personen uit een huishouden staan. De coronaregels zijn op alle sportaccommodaties goed zichtbaar opgehangen.

Afgelopen vrijdag liet het Vechtdal College de ouders/verzorgers van de leerlingen schriftelijk weten dat een medewerker en een leerling zijn besmet en in thuisisolatie zitten. De leerlingen en medewerkers met wie de besmette medewerker contact heeft gehad, worden de komende twee weken geobserveerd. Enkele kinderen met ouders in de risicogroep blijft uit voorzorg thuis.