Singer-songwriter houdt crowdfunding-campagne voor haar project ‘Silver Lining’

OMMEN - Roeline van Calkar, in het dagelijks leven verpleegkundige, schrijft al vanaf eind jaren 90 haar eigen liedjes. Haar muzikale reis gaat langs indie/art pop, kunstuitingen en wereldmuziek. Nu acht de singer-songwriter uit Ommen de tijd rijp om haar werk uit het verleden, heden en toekomst op drie cd’s en een vinylplaat uit te brengen en het geheel in een allesomvattende theatershow uit te voeren.

“Ik vind het geweldig, maar ook ontzettend spannend! Ik weet me gelukkig al gesteund door een groep topmuzikanten en professionals om dit project goed voor elkaar te krijgen. Daarbij komt dan ook nog dat ik nieuwe liedjes ga opnemen!”, aldus een enthousiaste Roeline.

“Nu zoek ik nog hele lieve mensen die dit muziekproject financieel willen ondersteunen. Daarom ben ik onlangs een crowdfunding campagne gestart. Door de cd’s en/of vinylplaat alvast te bestellen kunnen mensen me helpen de kosten voor dit project te dekken.”

Op www.voordekunst.nl/projecten/12562-carmine-calls is alle info over dit project te vinden. Hier kunnen mensen aangeven hoeveel ze willen doneren en wat ze graag van Carmine Calls als tegenprestatie willen, zo krijg je bijvoorbeeld de muziek op cd of vinyl, woon je de theatervoorstelling bij of krijg je zelfs een huiskamerconcert van Carmine Calls. Doneren zonder tegenprestatie mag uiteraard ook. “Alles mag en niks moet”, benadrukt Roeline.

“Ik ben pas begonnen met gitaarspelen toen ik negentien jaar was. Eigenlijk best laat. Daarbij heb ik overigens nooit echt de behoefte gehad om liedjes uit te zoeken en na te spelen.”

Ze begint al vrij snel eigen liedjes en teksten te schrijven en uiteindelijk resulteert dit in een aanzienlijk oeuvre. Hazy Jane is haar eerste band en hier treedt ze veelvuldig mee op door heel Nederland. Daarna gaat Roeline verder als singer/songwriter en werkt ze samen met verschillende muzikanten. Uiteindelijk ontstaat Carmine Calls, de naam staat voor de kleur Carmine om haar passie voor muziek te onderstrepen Calls staat voor haar stem waarmee ze leven, verdriet, geluk, liefde en passie bezingt.

“Inmiddels staat de teller op zestig procent en dat is fantastisch. Om alles te kunnen bekostigen, heb ik een fiks bedrag nodig. Het opnemen van de nieuwe songs in een studio, de professionele (studio-) muzikanten, de productie van de cd’s en de vinylplaat maar ook van de theatershow. Dat vergt al met al een behoorlijke investering”, mijmert van Calkar. “Het zou echt fantastisch zijn als op 1 september de teller op honderd procent zou staan. Dat is de datum dat de campagne afloopt.”

Als het benodigde bedrag bij elkaar is gehaald dan kan Carmine Calls uitpakken zoals ze het graag wil. In oktober komen drie cd’s met haar werk van de afgelopen twintig jaar uit, in september zal ze dan meteen de GieSound Studio induiken waarna begin volgend jaar de vinylplaat met haar nieuwe liedjes uit zal komen.

Op 12 december 2021 zal dan van 16.00 tot 18.00 uur een grote show in theater De Caroussel in Ommen plaatsvinden. Meerdere topmuzikanten uit het verleden en het heden doen hier aan mee. Dan is uiteraard ook het nieuwe werk van Carmine Calls te horen en te zien.Check voor meer info de socials van Roeline: https://www.facebook.com/carmine.vancalkar

https://www.instagram.com/carminecalls/