Bus neemt trein over op traject Dalfsen-Zwolle
(foto: OVshop.nl)

DALFSEN / ZWOLLE – Wie gewend is om met de trein van Dalfsen naar Zwolle en vice versa te pendelen, moet voor de periode van vrijdag 21 tot en met zondag 23 augustus een alternatief bedenken of genoegen nemen met de bus. Die rijdt namelijk wel, maar doet er langer over. Aan het spoor tussen Dalfsen en de provinciehoofdstad worden werkzaamheden verricht en daarom zet Arriva bussen in.

Wie besluit de bus te nemen heeft een geldig vervoerbewijs nodig, bijvoorbeeld een ov-chipkaart. Men moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan men vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. In tegenstelling tot de trein kan men in de bus geen fiets meenemen. En ja, net als in de trein is ook in de bus het dragen van een mondkapje verplicht.

Hou er tevens rekening meer dat er donderdag 20 augustus in de middagspits van 15.00 tot 18.00 uur op het traject Zwolle-Emmen geen sneltrein rijdt. Er is ook geen vervangend vervoer. En dan maandag 24 augustus: die dag rijden er geen extra spitstreinen, maar slechts twee treinen per uur gedurende de hele dag.