LEMELERVELD – In tegenstelling tot voorgaande jaren duurt het Sukerbietenfeest dit jaar slechts één weekend. Vandaag en zondag is er van alles te beleven in het kanalendorp. Vrijdagochtend werd afgetrapt met het Ten Broeke Beachvolleybal en ‘s avonds stond de Zwakie’s Pubquiz op het programma. De organisatie sprak van een ‘volle bak’, overigens wel met inachtneming van de anderhalve meterregel.

Vanwege de warmte begon het kinderfestijn zaterdag al om 09.00 uur met kinderen van de basisschool. Bij een koele en verfrissende natuurbad Natuurlijk Heidepark waren verschillende activiteiten op touw gezet. In de Dorpsstraat begon een uurtje later de braderie en ging het terras open. Op het evenemententerrein stondeb de doelen voor het Auto van Ewijk/LHC Beachhandbal opgesteld. Er wordt niet alleen gehandbald. Bij het jeu de boules toernooi werd er op het scherpst van de snede gestreden.

Zondag staat in het teken van smikkelen en smullen met Catering Raymond en de Haan Picknick. En natuurlijk ontbreekt de blitsspul spelletjesmiddag niet. Alle eet- en drinkgelegenheden zijn gegroepeerd rondom Café Reimink en de plaatselijke horeca. Voor de gelegenheid worden het Kroonplein en de parkeerplaats achter Reimink omgetoverd tot terras.

Ook bij het het Sukerbietenfeest geldt de anderhalve meterregel, handen wassen, looproutes, niet zingen of dansen in groepen, alsmede online registratie. De organisatie roept iedereen op om de regels of instructies na te leven. Kijk hieronder voor meer informatie.