Following the River
Actie Vechtgenotenhuis

OMMEN – ‘Following the River’ hardloopactie levert 9000 euro op voor het Vechtgenotenhuis. Afgelopen donderdag 4 juli was het zover, de herbeleving van 21 en 22 juni, de uitdagende hardlooptocht van 200 kilometer langs de Vecht.

Na een warm welkom van bestuursvoorzitter Antje de Groot en lovende woorden van burgemeester Vroomen, vertelden Henk Meppelink en zijn begeleiders Bé Snijders en Bernd Edelijn middels prachtige beelden, achtergrondinformatie, emotie en humor hun belevenissen.

En wat was het een belevenis, een tocht langs de smalle kronkelende Vecht door mooie, glooiende landschappen met graanvelden tot bosrijke omgevingen met smalle paadjes, kikkerconcerten en reeën aan de bosrand. Alles liep volgens plan totdat ze elkaar kwijtraakten, een spannend moment, waarbij er van alles door de hoofden van de mannen gaat. Maar ze hebben elkaar weer gevonden en gingen samen de nacht in. Henk noemt hardlopen in de nacht bijna magisch, hypnotiserend, bijna religieus, hij geniet ervan. Tijd is niet belangrijk, maar samen herinneringen maken en onderweg zijn met een missie schept verbinding.

Na een prachtige zonsopkomst naderden ze 'hometown' Gramsbergen, waar ze werden opgewacht door familie en bekenden.De tocht voortzettend richting Hardenberg/Rheeze naderden de mannen het Vechtgenotenhuis, opnieuw een warm welkom en tijd voor een korte pauze. Met bemoedigende woorden op de achtergrond vervolgde Henk zijn weg richting Dalfsen. Na Dalfsen werd de tocht zwaarder, tegenwind op de dijk werkte niet mee, om voor de laatste kilometers even op adem te komen werd nog een laatste stop gemaakt in Berkum.Na ruim zesentwintig uur lopen draaiden ze een landweggetje op, waar in de verte een groepje mensen stond te wachten, waar de Vecht uitmondt in het Zwarte Water. De laatste 300 meter renden Henk, Bé en Bernd met z'n drieën de finish over. Samen hebben ze het volbracht. Mooier kan het niet eindigen!

Na deze experience werden de mannen en aanwezige partners in het zonnetje gezet en werd de cheque op 4 juli jl. overhandigd met het geweldige bedrag van 8347 euro. Uiteindelijk werd dit bedrag in de loop van de avond aangevuld tot 9.000 euro en staat er inmiddels zelfs ruim boven.Dank aan alle gevers, grote of kleinere bedragen, met elkaar is het een prachtige bijdrage waar het Vechtgenotenhuis enorm blij mee is.

Op de foto: Henk Meppelink, Tiny Timmer, Irma Veneman

Foto: Jannie Haandrikman

 

  • Bron: Vechtgenotenhuis