Mega piraten festijn

Drive-in Mega Piraten Festijn in Kalkar afgeblazen wegens negatieve reacties

KALKAR – Waar een wil is, is een weg, dacht Eddie Mensink van het Mega Piraten Festijn. Oftewel: wat in eigen land vanwege de beperkingen rond corona (nog) niet mag, kan in Duitsland wel. Zaterdag zou het bekendste Nederlandstalige muziekfeest losbarsten in Wunderland Kalkar, maar een stroom aan negatieve reacties op het initiatief deed de organisatie besluiten de zaak af te blazen.

Naast veel positieve reacties kreeg de organisatie ook flink wat negatieve respons. “Niet iedereen is er kennelijk klaar voor om weer een evenement te bezoeken. Omdat één en één twee is, hebben we besloten om het drive-in Mega Piraten Festijn in Kalkar niet door te laten gaan”, aldus Mensink die vooruit wil kijken. Hij vestigt zijn hoop op de tweede helft van dit jaar. Het eerstvolgende Mega Piraten Festijn staat voor 24 oktober in de agenda. Het GelreDome is afgehuurd voor 12 december.

Wie een ticket had gekocht voor het drive-in feest in Kalkar krijgt volgens betaalplatform Paylogic binnen anderhalve maand het gehele bedrag teruggestort. Zelf actie ondernemen is niet nodig.