LINDE - Op zaterdag 6 juli 2024 vindt de tweede editie plaats van ZomerGoed in Linde. Met schrijvers, dichters, muzikanten en een landgoedfair.Om 10 uur gaat in de tuin van de Theaterschuur het festival van start met de vrolijke noten van dweilorkest OneKlank, als opmaat voor een afwisselend dagprogramma.

Zoals schrijver Tonko Ufkes die om 10.30 uur feestelijk zijn nieuwste verhalenbundel presenteert, samen met uitgeverij Het Drentse Boek.

Zoals de leden van de Drentse Schrieverskring die in de Schrijvers-Schaftwagen publiek ontvangen in groepjes van 2-5 personen, die daar gratis koffie of thee krijgen, geserveerd met een heerlijk verhaal of wat smakelijke gedichten. Verder verloot de Drentse Schrieverskring elk half uur een gratis boek bij het Rad van Avontuur. Ook zijn er twee muzische wandelingen in het landgoedbos met optredens onderweg van schrijvers en muzikanten.

Bij het centrale podium kan het publiek tot 17 uur genieten van muziek, verhalen en gedichten. De muziek komt van de Groninger liedjesmaker Gert Sennema, de band Sunburst (country en americana), bluegrassband The String Beans, singer-songwriter LouLou en Rianne Hakkers (op de hang). De verhalen en gedichten worden gebracht door Jan Glas, Rob Boudestein, Sacha Landkroon, Jerry Hormone, Kasper Peters, Ria Westerhuis, Yvonne Bijl, Annie Martens, Eef Veenstra, Marianne Smit, Jenny Anna Linde, Mischa van Huijstee, Egbert Meijers en Cathrien Kats.

Als afsluiter van het festival speelt theatergroep De Bende van Mina Koes om 17 uur bij het Dorpshuis het nieuwe wagenspel ‘Figaro, de barbier van Suthwalda’.

Parallel aan het festival loopt, ook van 10-17 uur, in de fraaie boomgaard van Landgoed Linde de landgoedfair. Er valt volop te genieten bij een grote verscheidenheid aan standhouders. Met o.a. streekproducten, boeken kunstnijverheid, curiosa, vintage en de aanstekelijke muziek van het duo Brood & Spelen. De theatrale creatie van Erna Wissink als living statue is er te bewonderen. En op het terras is het lekker toeven. Er is een kraam waar je vakantiethrillers van vorig jaar of 1000-stukjes puzzels kunt ruilen. En in het omringende landgoedbos kan een natuurwandeling worden gemaakt o.l.v. eigenaar-beheerder Bram Luten.

Het kinderprogramma speelt zich af naast de fair, achter de Heidehoeve. Kinderboekenschrijver

Jeroen Aalbers komt er voorlezen uit zijn beroemde Borre-boekjes. Theater Spekkies met

Prik speelt twee keer ‘Meneer Spek en Mevrouw Boontje op reis’. Dichter Kasper Peters

gaat poëzie maken met de kinderen. Cathrien Kats leest voor in de kring. En de kinderen kunnen ook hier ook boeken en puzzels ruilen.

De entree is gratis. ZomerGoed wordt georganiseerd door Theaterschuur Linde in samenwerking met Curiosa de Vlinder in Dedemsvaart en Dorpshuis Linde.

thumbnail sunburst foto 3