OMMEN - Het Historisch Rijwielenmuseum Ommen organiseert op zaterdag 22 juni wederom een tocht op historische rijwielen. De meeste deelnemers zijn lid van de “Oude Fiets”, een landelijke historische rijwielvereniging. Het gaat niet alleen om het fietsen op rijwielen uit vervlogen jaren, maar ook de kleding van de deelnemers is aangepast tijd van toen.

De opstelling en verzameling van fietsen en deelnemers voor deze historische tocht is vanaf 10 uur bij het fietsmuseum aan Kerkplein 6. Om 11 uur gaat de groep van deelnemers van start en fietst in zuidelijke richting met een bezoek aan Landgoed Eerde en omgeving.Bij zorgboerderioj de Meulenhorst is een lunchstop. Rond de klok van half vier ’s middags wordt het bonte gezelschap van fietsers weer in Ommen terugverwacht. Ze hebben dan een route van 25 kilometer afgelegd.

Museum in sfeertje van vroeger

In het museum zijn deze zaterdag de museumvrijwilligers de hele dag in klederdracht in touw. Het sfeertje van vroeger wordt bovendien verhoogd met middeleeuwse muziek door het duo “Ontfanck Gheselle”. Zij spelen op zelfgemaakte instrumenten en zullen de fietsers om 11 uur muzikaal uitzwaaien.

thumbnail image001 2 

Foto: collectie OudOmmen.nl