Henk Mannes

GRAMSBERGEN - Stichting Eveno Racing Gramsbergen organiseert in samenwerking met het Classic Racing Team opnieuw de “Gramsberger Classic TT” op zaterdag 22 juni 2024. Dit jaarlijkse evenement belooft wederom een dag vol nostalgie, adrenaline en spectaculaire motorsport te worden.

Vrijdag 21 juni: Technische keuring en feestavond

Voorafgaand aan de racedag wordt op vrijdagavond 21 juni nabij café Bolte de technische keuring van de motoren gehouden. Zoals gebruikelijk, rijden de deelnemende motoren onder politiebegeleiding van het rennerskwartier in Anerveen naar de keuringslocatie en weer terug. Tussen 18.45 uur en 19:45 uur krijgen bezoekers de kans om bijzondere racemotoren te zien en horen, waaronder Honda, BMW, Yamaha, Ducati en MV Agusta.

Na de technische keuring is er in de tent op het rennerskwartier een gezellige feestavond. Een DJ zorgt voor muziek voor jong en oud. De feestavond begint om 20:45 uur en de entree is gratis.

Zaterdag 22 juni: Racedag

Op zaterdagmorgen beginnen de trainingen om 10.00 uur, gevolgd door de officiële opening om 12:30 uur en aansluitend de wedstrijden. Gedurende de dag worden er demo-races verreden in verschillende klassen: 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, zijspannen en de oldtimerklasse. Daarnaast zal er een indrukwekkende Classic parade plaatsvinden, waarin bijzondere motoren uit vervlogen tijden de show stelen.

Gratis toegang en parkeren

Dankzij de genereuze ondersteuning van onze sponsoren is zowel de toegang als het parkeren gratis. Wij nodigen iedereen uit om naar het circuit in Anerveen te komen en te genieten van een prachtige dag vol motorsport in Gramsbergen.

Doelstelling Eveno Racing

Eveno Racing zet zich in om jonge, talentvolle wegracecoureurs financieel te ondersteunen en organiseert hiervoor onder andere de Gramsberger Classic TT. In 2024 ondersteunt Eveno Racing de volgende coureurs: Loris Veneman, Dylan Czarkowski, Julian van Kalkeren, Maik Duin, Thijs Westenbrink en Kiyano Veijer.

Voor meer informatie: www.eveno-racing.nl

Contact en/of vragen: Bertus Kelder, voorzitter Stichting Eveno Racing Gramsbergen, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Telefoon: 06-52550351 of Evert Noteboom, secretaris, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotograaf: Henk Mannes.

  • Bron: Eveno Racing