Informatiebijeenkomst Europese Verkiezingen

DALFSEN - Op donderdag 6 juni zijn de Europese Parlementsverkiezingen. Dan beslissen we mee wie Nederland vertegenwoordigd in Europa. Jouw stem telt, maar stemmen kan best ingewikkeld zijn. Wat doet het Europese Parlement? Welke onderwerpen spelen er in Europa en hoe denken verschillende partijen hierover? Tijdens de informatiebijeenkomst op maandagavond 3 juni van 19.30 - 21.00 uur leer je alles over de Europese Verkiezingen.  

Tijdens de bijeenkomst komen allerlei vragen voorbij en mag je zelf ook je vragen stellen. Ook laten ze zien hoe stemmen precies werkt. Het wordt geen saaie presentatie, iedereen doet actief mee! Er wordt een leuke avond beloofd waarin iedereen op een luchtige manier wordt geïnformeerd over de verkiezingen.   

Na de avond ben je goed voorbereid voor de Europese verkiezingen. Iedereen is welkom: of je nu veel of weinig kennis hebt over politiek, je voor het eerst stemt of voor de vijftigste keer. De avond is bedoeld om iedereen het gevoel te geven dat je mening er mag zijn én dat je niet gestudeerd hoeft te hebben om betrokken te zijn bij de democratische rechtsstaat.   

De bijeenkomst is gratis bij te wonen. Meld je aan via de agenda op de website: https://weblocal.bibliotheekdalfsen.nl/agenda/4251-uitleg-over-de-europese-parlementsverkiezing-2024 

 Meer informatie over stemmen? Ga naar www.stemjijook.nl

  • Bron: gemeente Dalfsen