HARDENBERG - Reizigersvereniging ALMA heeft een petitie gelanceerd om verbeteringen te realiseren in de treinverbinding tussen Almelo en Hardenberg. De belangrijkste eisen zijn de toevoeging van een toilet, USB-aansluitingen, meer klaptafeltjes in de trein en de installatie van camera's bij de fietsenstallingen op de stations.

In juni 2024 stellen de provincies Overijssel, Drenthe en Gelderland het definitieve Programma van Eisen vast voor de nieuwe concessies van de Vechtdallijnen, de verbinding Zutphen - Hengelo - Oldenzaal en dus ook de verbinding Almelo - Hardenberg. Dit is het ideale moment om te zorgen dat deze voorzieningen in de nieuwe concessie worden opgenomen, zodat reizigers niet opnieuw jarenlang zonder toilet of andere essentiële voorzieningen hoeven te reizen.

Het ontbreken van toiletten in zowel de treinen als op de meeste stations langs deze lijn is volgens Reizigersvereniging ALMA opmerkelijk en onacceptabel.

De verantwoordelijkheid voor de realisatie van camera’s bij de fietsenstallingen is onduidelijk, maar ALMA heeft het toch op hun wensenlijst gezet om zeker te zijn dat dit belangrijke veiligheidsaspect niet over het hoofd wordt gezien.

De petitie, getiteld 'Stel hogere eisen bij de aanbesteding van de trein Almelo - Hardenberg', kan hier worden ondertekend: Petitie ondertekenen:

https://petities.nl/petitions/stel-hogere-eisen-bij-de-aanbesteding-van-de-trein-almelo-hardenberg/signatures?locale=nl

Foto: Vechtdal/Media

afbeelding van whatsapp op 2024 05 27 om 19.24.59 74b31d3c