Ontdek de schoonheid van het Reestdal

 

BALKBRUG– ‘‘De Reest-Zomermarkt start dit jaar met een rondje door het Reestdal! De gidsen van Landschap Overijssel nemen je graag mee voor een wandeling.’ Elk seizoen heeft iets moois, maar wat gebeurt er nu het bijna zomer is in het bos? Maak samen met onze gidsen een wandeling door eeuwenoude bossen, over heide en hooilanden en langs het riviertje de Reest.

Excursie

De excursie start om 10.00 uur bij bezoekerscentrum de Wheem, Oud Avereest 22, 7707 PN Balkbrug.

Reestdal

De provincies Overijssel en Drenthe worden gescheiden door het kronkelige riviertje De Reest dat enkele tientallen kilometers lang is. Vanaf de veengronden bij Dedemsvaart stroomt het water traag richting Meppel. Deze smalle beek is de levensader van een eeuwenoud landschap met oogstrelende natuur. Dat het kleinschalige landschap in het Dal van de Reest zo goed bewaard is gebleven, is meer geluk dan wijsheid. Diverse keren bogen de bestuurders van Overijssel en Drenthe zich over de vraag hoe ze van de beek een mooie kaarsrechte sloot konden maken. Dat kon natuurlijk alleen maar als er stukjes grond aan weerszijden van de Reest van provincie zouden wisselen. Die puzzel konden ze maar niet oplossen. Gelukkig maar. Nu spannen Landschap Overijssel en Stichting Het Drentse Landschap zich in om dit bijzondere landschap ook voor de toekomst te behouden.

Markt

Loop na de wandeling over de markt, die wordt gehouden op het terrein rond de Reestkerk. Rond de kerk staan vele kramen met heerlijke streekproducten, eigengemaakte sieraden, tassen, woonaccessoires en planten, Verder is er een stand met gegrild boerderijvlees en een ijskar met boerderij-ijs. In de kerk zijn muzikale optredens door verschillende musici. In de Reestkamer zijn demonstraties te zien verzorgd door vrijwilligers van het grafisch museum te Meppel.

Aanmelden

Meld je van tevoren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten.

Ben jij al donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,50 per maand. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

  • Bron: Landschap Overijssel