p1080493

DEDEMSVAART - Dinsdag 21 mei beleefden 30 kinderen van groep 3 van basisschool de Regenboog een avontuurlijke dag in het gemeentepark van Dedemsvaart. In het kader van de week van ''de kriebelbeestjes'' gingen zij, samen met juf Frieda en stagiaire Lisa, op een heuse insectensafari onder leiding van Hillie, een ervaren insectenkenner.

Voordat de kinderen aan hun ontdekkingsreis begonnen, gaf Hillie Waning-Vos een interessante uitleg over de verschillende insecten die ze konden tegenkomen en hoe ze deze veilig konden vangen. Gewapend met loeppotjes en hun nieuwsgierigheid, trokken de kinderen het park in, klaar om de wereld van de kriebelbeestjes te verkennen. Hillie, die al jaren kinderen meeneemt op insectensafari’s, wist de jonge ontdekkingsreizigers te boeien met haar verhalen en kennis.

Ze leerde hen niet alleen over de insecten zelf, maar ook over het belang van deze kleine wezentjes voor de natuur. Het was een leerzame en spannende dag waarin de kinderen allerlei insecten vonden en van dichtbij konden bekijken. Dit educatieve avontuur zorgde niet alleen voor blije gezichtjes, maar ook voor een diepere waardering voor de natuur en haar kleine bewoners. De week van ''de kriebelbeestjes'' is hiermee op een geweldige manier van start gegaan, en de kinderen van de Regenboog zullen deze dag niet snel vergeten. Foto's: Vechtdal/Media

p1080507p1080497

p1080500