S.V. Nieuwleusen wint van PH Almelo

NIEUWLEUSEN - Zaterdag moest S.V. Nieuwleusen het in Almelo opnemen tegen het reeds gedegradeerde PH Almelo. S.V. Nieuwleusen trok aan het langste eind en ging na een 0-2 overwinning met de 3 punten huiswaarts. Ruben Brinkman speelde zijn 200e wedstrijd in de basis.

S.V. Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd, Tieme Brinksma zette al in de 2e minuut de 0-1 op het scorebord. De in groten getale meegereisde supporters gingen er eens goed voor zitten en dachten aan een monster uitslag. Deze kwamen echter bedrogen uit. Veel slordigheden in het spel van S.V. Nieuwleusen resulteerde in de betere kansen voor PH Almelo, maar Tim Hoogenkamp wilde van geen wijken weten en bracht een aantal keren knap redding.

In de eerste helft kreeg S.V. Nieuwleusen nog enkele mogelijkheden, maar veel verder een vlammend schot van Randy Vink op het aluminium kwam het niet.

Na het ondermaatse spel in de eerste helft had trainer Jeroen Elzinga blijkbaar een aardige speech gehouden in de rust, want de tweede helft gaf een heel ander spelbeeld.

S.V. Nieuwleusen schroefde het tempo op en creëerde kans op kans en met de hulp van verdediger Van Reeuwijk wist S.V. Nieuwleusen nog de tweede goal van de middag te maken. In de 55e minuut werkte verdediger de bal in eigen doel nadat Randy Vink de bal voor de goal had bracht 0-2.

Toch stond het vizier deze middag niet heel scherp ingesteld. Vele mogelijkheden werden om zeep gehouden en het bleef bij 0-2.

.Op 25 mei zal S.V. Nieuwleusen voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen aantreden tegen Vroomshoopse Boys. De wedstrijd op het Klaverblad in Nieuwleusen begint om 14.30 uur. S.V. Nieuwleusen heeft bij winst nog kans op het kampioenschap. SV Gramsbergen moet dan thuis winnen van ATC’65.

• Bron: Persbericht S.V. Nieuwleusen