Nederlandstalige opening Het Bostheater

GRAMSBERGEN - Het Bostheater opent vrijdag 24 mei het seizoen met een Nederlandstalige muziekavond. Vanaf 20.30 uur zijn er in het Gramsberger Bosje optredens van Zanger Hans (van der Velde) uit Gramsbergen, Joy Woelders uit Hardenberg en het overbekende duo Lucas & Gea.

,,Piratenfeesten, geheime zendermuziek en Nederlandstalig repertoire zijn enorm populair. Vroeger al, maar nu ook. Kijk naar Marco Schuitmaker met de Engelbewaarder en André Hazes jr. met Leef. Grote hits. Daar moeten wij ook iets mee’’, zo was de gedachte bij de theaterwerkgroep van Stichting ProGram.

Dat heeft geleid tot een Nederlandstalige muziekavond. Zanger Hans van der Velde is in Gramsbergen en omstreken wel bekend. De slager begon bijna 40 jaar geleden op een personeelsfeest met optreden en is niet meer gestopt. Eerst zong hij covers maar tegenwoordig ook eigen nummers. Joy Woelders zingt de grootste Nederlandse hits en zijn eigen repertoire.

Al jaren vormen Lucas & Gea één van de bekendste Hollands talige duo's van Nederland, met menig hit en Top 100 noteringen zoals Steeds weer huil je, Ik zal dansen op je bruiloft en de zomer knaller Oh, wat een hitte!

Kaarten kosten 15 euro en zijn te koop bij de DA in Gramsbergen en te bestellen op de website van theater de Voorveghter, www.voorveghter.nl

  • Bron: Ronald Belser