Ontknoping nadert , spanning genoeg

VECHTDAL - Voor sommige clubs zit het seizoen erop, anderen moeten nog een wedstrijd of zitten te wachten op de nacompetitie. In de tweede klasse I en vierde klasse C is het ontzettend spannend,  zowel voor de titel als in 4c ook voor de degradatie.

Tweede divisie: Voor HHC is het seizoen als een nachtkaars uit gegaan, na vijf wedstrijden ongeslagen bovenaan, en aan het eind van de rit, kan het nog een achtste plek worden, maar evengoed een elfde, dus snel vergeten. Ze zijn daar druk bezig te selectie te versterken. Vanuit de jeugd komen Finn Berends en Kay Wissink door.

In de eerste klasse had Dalfsen weinig te vertellen, met zes punten mag het volgend seizoen in de tweede klasse uitkomen.

Nieuwleusen kan zaterdag misschien nog een feestje bouwen in de tweede klasse I, met twee punten achterstand op ATC'65, moet het zelf van de nummer drie Vroomshoopse Boys winnen en dan hopen dat Gramsbergen wint van ATC'65. Zo niet dan wacht de nacompetitie en mag het in een wedstrijd strijden voor een plek in de eerste klasse. Gramsbergen krijgt als winnaar van de derde periode, twee kansen. Zondag heeft EMMS het in eigen hand, het staat nu veilig maar het kan er ook zo maar uit liggen.

In de derde klasse heeft ASC'62 nog een kans op een periode, want het is zelf uitgespeeld, FC Meppel kan roet in het eten gooien en ook Vitesse'63. FC Ommen wordt gewoon zesde en is alleen belangrijk om zaterdag Be Quick'28 de voet dwars te zetten. DKB ligt er al uit en Dedemsvaart moet winnen van Vitesse'63 want anders is het volgend seizoen ook te vinden in de vierde klasse.
Op zondag is Lemelerveld veilig op plek negen en mag ook volgend seizoen in de derde klasse uitkomen.

In de Vierde klasse C kan Bergentheim kampioen worden als het thuis wint van Bornerbroek en dat Avereest wint of gelijk speelt bij DES. Avereest heeft nog kans op de derde periode. Bruchterveld staat nu vierde maar zou nog een plekje kunnen stijgen. Hardenberg'85 is nog niet veilig voor nacompetitie net als Lutten. Voor Kloosterhaar en Mariënberg wacht zaterdag de derby, de winnaar speelt nacompetitie en bij een gelijkspel staat Kloosterhaar er beter voor. Als Heracles niet wint dan wacht voor beide de nacompetitie, wint de ploeg uit Almelo dan is een ploeg het haasje. USV op zondag heeft de derde periode gewonnen en mag via de nacompetitie proberen de derde klasse te halen. 

In de vijfde klasse lukte het Lemele niet en dat mag op 8 juni op neutraal terrein de vierde klasse te halen. Vilsteren zat in Oost en wordt 9de of 11de, volgend seizoen willen ze graag in Noord. Balkbrug haalde wel de nacompetitie en heeft nog kansen voor een plek in de vierde klasse.

  • Bron: Bart Nijstad