Nacompetitie USV na winst op IJhorst

NIEUWLEUSEN - Het kon bijna niet meer misgaan. Toch nam USV het zekere voor het onzekere en deed wat het moest doen. Door de 2-0 winst op IJhorst werd de 3e periode volledig op eigen kracht binnengehaald. USV verdiende zo een ticket voor de nacompetitie om promotie naar de 3e klasse.

Ook IJhorst meldt zich na de nederlaag op sportpark Hulsterlanden voor de nacompetitie. Een moetje. De buurtgenoot gaat spelen voor lijfsbehoud in de 4e klasse. Deze meest recente editie van de ‘bijna derby’ tussen USV en IJhorst zal bij de talrijk aanwezige toeschouwers niet lang onderwerp van gesprek blijven. Daarvoor gebeurde er veel te weinig. USV was eigenlijk voortdurend de bovenliggende partij, maar zoals altijd blijft IJhorst dankzij een grote dosis inzet een hardnekkige tegenstander. Leon Kooiker, Thijmen Stegeman en Stan Scholten waren dicht bij de openingstreffer. De betrouwbare IJhorst-doelman Timo Weemink hield het vooralsnog droog. Toch ging USV met een voorsprong de rust in. In de 41e minuut werd een voorzet van Thijmen Stegeman met veel gevoel en accuratesse door Niek Hamers over Weemink gekopt (1-0). Na rust hetzelfde spelbeeld. De eerste kansen waren weer voor USV. Met nog een kwartiertje op de klok meldde IJhorst zich wat vaker voorin. Dat leek wat laat. Want alleen met een zege kon IJhorst het ongewenste toetje om degradatie nog voorkomen. USV-keeper Thijs van Vliet voorkwam met een knappe reflex de gelijkmaker. Daarna sudderde de wedstrijd naar het einde en gaf USV-coach Mathijs van Faassen al zijn wissels speeltijd. Waaronder Milan Haddocks, die met zijn snelheid voor nog wat opwinding zorgde. Met zijn eerste assist bereikte hij Max Schaeffer. Die gaf zijn inzet net te weinig vaart mee. In de 82e minuut was het wel raak toen hij Leon Kooiker een kant-en-klare schietkans bezorgde (2-0).

Komende zondag komt USV niet in actie. De nacompetitie start een week later op 2 juni. De bevestiging moet nog volgen, maar USV speelt hoe dan ook een uitwedstrijd. Zoals het nu lijkt gaat de reis dan naar het Friese Oosterlittens. Een ‘herkanser’ uit de 3e klasse. Winnen betekent door naar de halve finale. Verliezen betekent uitgeschakeld en op vakantie. Volg de laatste info over de nacompetitie op unionsv.nl

• Bron: Tekst: Ben Schuurman USV, Foto: Peter Meijerink USV