Snelfietsroute door Dalfsen klaar

DALFSEN/OUDLEUSEN - Na een paar maanden hard werken aan de weg en wat geduld van iedereen, kunnen fietsers weer zoevend over het wegdek. Fietser Kay (14) vindt het resultaat van de vernieuwde snelfietsroute dikke prima. Hij dacht als dagelijkse weggebruiker mee aan de verbetering van de route.

Toen gemeente Dalfsen in 2022 de plannen bedacht, vroeg zij inwoners mee te denken. Zo kwamen ze in contact met Kay van toen nog 12 jaar. Hij liet zijn dagelijkse fietsroute zien en gaf aandachtspunten en tips mee, zoals de zichtbaarheid van de zijpaden en het verplaatsen van de hekjes.

‘Deze route fietst nu heel fijn’

Nu twee jaar later: Kay is tevreden hoe de fietsroute uiteindelijk is geworden. “Deze route fietst nu heel fijn. En door het verplaatsen van de zijpaden, is de zichtbaarheid een stuk beter geworden. De hekjes zijn niet verplaatst. Dat bleek achteraf meer na- dan voordelen te hebben. Ik vind het mooi te zien dat de automobilisten de fietsers voorrang geven, dat werkt nu echt goed. Het duurde misschien even, maar het resultaat is dik prima.”

  • Bron: Gemeente Dalfsen