de horte gonny sleurink

REGIO - In de provincie Overijssel openen dit jaar meer dan 10 kastelen, buitenplaatsen en landgoederen hun poorten voor het publiek op Dag het Kasteel tijdens het Pinksterweekend (17 t/m 20 mei). Het thema is dit jaar ‘Aan Tafel!’ en staat in het teken van voedsel, keukens, moestuinen, serviezen en tafeletiquette. De eetculturen van verschillende kastelen, buitenplaatsen en landgoederen door heel Nederland zijn een geweldig uitgangspunt om alle zintuigen van onze bezoekers aan te spreken en onze bewogen geschiedenis te verkennen.

Hieronder een aantal locaties en activiteiten uitgelicht in de provincie Overijssel

Landgoed Twickel, Ambt Delden 20 mei van 10:00 tot 17:00 uur

Het park en de tuinen van kasteel Twickel zijn opengesteld voor bezoekers. Bij de oranjerie staan gidsen klaar voor toelichting en mini-rondleidingen. Bezoekers kunnen ook een kijkje te nemen in de historische moestuin. 

Kasteel de Oosterhof, Rijssen 20 mei van 13:00 tot 17:00 uur

Onder leiding van gidsen kunnen bezoekers vanaf 13:00 uur mee op een gratis rondleiding door Kasteel de Oosterhof. Bezoekers leren meer over de tafeletiquette door de eeuwen heen en verschillende kruiden en specerijen met een niet Nederlandse oorsprong. In de ‘Koffiehook’ zijn er doorlopend gratis films te zien. 

Huis Singraven Denekamp 19 en 20 mei van 12:00 tot 17:00 uur

Huis Singraven staat op Eerste en Tweede Pinksterdag volledig in het teken van het thema 'Aan Tafel'. Bezoekers kunnen Huis Singraven inclusief het park bezoeken evenals de tuinschuur en moestuin.  Bovenstaande is slechts een selectie van het grote aanbod van locaties en activiteiten.

Dag van het Kasteel is het enige landelijke publieksevenement dat kastelen en buitenplaatsen in de spotlight zet. Samen met meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen brengen we de diversiteit van dit erfgoed en de veelzijdigheid van de daaraan verbonden verhalen tot leven. Benieuwd naar meer verhalen? Bezoek de website: dagvanhetkasteel.nl