Foto's: Gerrit Heine

Degradatiespook arriveert in Mariënberg na 0-3 verlies tegen GFC

Na 23 gespeelde wedstrijden in de 4e klasse C kan het (nog) alle kanten op. Echter, Mariënberg moet vrezen met grote vrees dat het misschien afdaalt naar de krochten van de absolute kelder van het zaterdagamateurvoetbal. De 5e klasse komt met de week dichterbij. De opdracht was zo simpel voorafgaande aan het duel tussen Mariënberg en GFC die slechts 1 punt boven de Westerparkbewoners stond. 

Mariënberg zakte compleet door het ijs terwijl het in de eerste helft en tien minuten in de tweede helft helemaal niet zo slecht was. Er werd knap gevoetbald tot aan twintig meter voor de vijandelijke linie. Echter werden de goals zo makkelijk weggegeven. De 0-1 van de Goorsche Football Club was exemplarisch voor het huidige seizoen. De nr. 9 van GFC mocht Frank en vooral vrij, heel vrij, door de zestien van Mariënberg dartelen. Hij had het niet eens op de heupen maar werd geen strobreed in de weg gelegd door minimaal drie verdedigers. Hoppa 0-1. 

Na rust leek Mariënberg de orde te herstellen. André Plaggenmars, die om onbegrijpelijke redenen buiten de basiself was gelaten, kwam er bij en daar leek de thuisploeg garen bij te spinnen. De aanvalsdriften namen toe. Wederom ging het mis achterin, mistasten, slechte communicatie en feit was wel dat wij met 0-2 achter stonden in plaats van 1-1 gelijk na 55 minuten ballen.

Het lichtje ging uit bij Mariënberg. Alles, maar dan ook werkelijk alles zat tegen. Ook de tussenstanden op de andere velden stemden niet tot vrolijkheid. Het kan allemaal nog, maar er tekenen zich behoorlijk donkere wolken boven het Westerpark af en het degradatiespook fladdert er al rond. De vrijheid tegemoet. Nog drie finales.

  • Bron: Alfred Dorgelo