Beats, beer and barbecue

LUTTENBERG – Café de Schoenmaker in Luttenberg presenteert op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, de tweede editie van ‘Beats, Beer & Barbecue’. De eerste editie van dit festival in de tuin achter het café trok vorig jaar zo’n driehonderd bezoekers. Ditmaal zijn er optredens van The Bössels (southern rock en bluesrock), The Damned Few (stevige rock) en Sun King (The Cult-tribute).

The Bössels is een grotendeels Twentse band met een vleugje Achterhoek. De vier mannen brengen covers van bekende bluesrock- en southern rockacts als Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers en Rory Gallagher.

The Damned Few is een stevige rockband uit Haarle en omgeving. De band ontstond als project van gitarist Michiel Jansen. Zijn doel: een bluesrockband. Maar dat pakte anders uit. Al spelende ontstond er een ander, steviger geluid, want ook de andere bandleden namen hun invloeden mee. En zo klinken nu ook invloeden uit soul, grunge en stoner in het bandgeluid door. Met zangeres Dion Legebeke uit Dalmsholte, die is gezegend met een enorm krachtige stem, beschikt de band bovendien over een ijzersterke frontvrouw.Sun King bestaat onder andere uit oud-Luttenberger Sander van Olphen (zang) en stergitarist Wilco Lindeboom, opgegroeid in Dalfsen. The Cult is een Engelse rockband rondom zanger Ian Astbury en gitarist Billy Duffy. In de jaren tachtig maakte de band furore met drie invloedrijke albums: ‘Love’ met daarop een mengelmoes van postpunk, new wave en psychedelische rock; opvolger ‘Electric’ met stoere bikerrock en ‘Sonic Temple’, muzikaal gezien een samenvoeging van de invloeden van de eerder genoemde albums. Sun King (vernoemd naar het gelijknamige nummer op Sonic Temple) richt zich vooral op het werk van The Cult uit die glorietijd. Alle klassiekers komen voorbij: ‘Little Devil’, ‘Love Removal Machine’, ‘She Sells Sanctuary’ en ‘Edie (Ciao Baby)’.De pauzes worden opgevuld door DJ de Apotheker (van sixtiesmuziek tot hardrock). Jan te Wierike van Café de Schoenmaker steekt zijn barbecues aan. Ook voor vermaak voor de kinderen wordt gezorgd.De entree bedraagt 12,50 euro (jeugd tot en met 13 jaar gratis). De poorten zijn geopend vanaf 15.00 uur, de eerste band (The Bössels) begint rond 16.00 uur. Het programma duurt tot circa 22.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar in het café. Bij slecht weer wordt het festival naar binnen verplaatst.

  • Bron: Weekblad voor Salland