Foto  Fiets ‘m erin! Spektakel op de Vecht, goed voor duizenden toeschouwers.   Foto Harry Woertink

OMMEN - Wat een toeloop van mensen ook. Duizenden deden het centrum van Ommen aan om maar niets te missen. Het mooie weer had ook een groot aandeel in het succes. De jubilerende Oranjevereniging Ommen weet al 65 jaar lang hoe Ommen feest wil vieren: gezellig, ongedwongen, muziek en een hapje en een drankje. 

Eregasten

Koningsdag 2024 werd begonnen met een geweldige aubade. Hier waren Ommer scholieren eregasten. Ze werden dan ook speciaal gebracht en gehaald met Amerikaanse touringcars. ’s Middags was er heel veel spektakel met heel veel publiek op de Vecht: Fiets ‘m erin! Daaropvolgend volop gezelligheid en speelse activiteiten op het feestterrein. Als klapper en als kers op de taart ’s avonds een adembenemend mooi vuurwerk boven de Vecht.

Fiets ‘m erin!

Op de Vecht met als achtergrond een versierde en draaiende korenmolen gingen met Fiets ‘m erin alle deelnemers kopje onder. Er waren er die of op een versierde tandem of op een gewone fiets probeerden de eindstreep te halen. Sommigen haalden de eindstreep en konden de bel op de finish luiden. Meedoen was altijd goed voor een nat pak. Dit tot grote hilariteit van de duizenden toeschouwers aan de kant. Koningsdag in Ommen is weer ouderwets gezellig gevierd.

  • Bron: Harry Woertink tekst en foto