Juvat Westendorp opent Koningsspelen in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Met een openingsdans geeft Juvat Westendorp (bekend van soapserie GTST en Expeditie Robinson) vrijdagochtend 26 april het startsein voor de Koningsspelen in Nieuwleusen. Samen met wethouder Jan Uitslag en ruim 500 kinderen uit de basisschoolgroepen 5 t/m 8 wordt deze sportieve ochtend officieel geopend. Dit alles vindt plaats om 10.00 uur op Sportpark ’t Klaverblad. Voor de basisschoolleerlingen in Dalfsen worden op Sportpark Gerner de Koningsspelen georganiseerd.

Koningsspelen

Door het hele land worden de Koningsspelen georganiseerd, ook in Nieuwleusen. Tijdens de Koningsspelen staat het samen sporten en bewegen centraal. Wethouder Jan Uitslag: “Met het thema ‘Ontdek!’ worden kinderen uitgedaagd om nieuwe dingen op het gebied van bewegen uit te proberen. Ontdekken maakt kinderen nieuwsgierig, helpt met het ontwikkelen van nieuwe skills en is bovenal heel erg leuk.” In Nieuwleusen doen kinderen mee met sportieve activiteiten als Mario Kart, Levend Stratego en een vrije zone met een opblaasbare stormbaan en voetbalspel.

Openingsdans door Juvat Westendorp

Juvat Westendorp is acteur, presentator, danser en choreograaf. Ook is hij ambassadeur van het werknet Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), dat zich richt op een gezonde leefomgeving voor kinderen en jongeren. Na het welkomstwoord van wethouder Jan Uitslag opent hij om 10.00 uur de Koningsspelen in Nieuwleusen met een openingsdans.

Koningsspelen ook in Dalfsen en Lemelerveld

In Dalfsen worden op Sportpark Gerner de Koningsspelen georganiseerd voor basisschoolleerlingen uit Dalfsen, Oudleusen, Hoonhorst en de Oekraïense school in Vilsteren. Hier opent wethouder André Schuurman om 10.00 uur de spelen en doen de ruim 600 leerlingen de Koningsdans.

In Lemelerveld organiseren de basisscholen Koningsspelen op en rond het schoolplein.

Over de Koningsspelen

De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd in 2013 in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander, met als doel kinderen in het basisonderwijs en hun ouders te laten zien dat samen actief bewegen belangrijk en heel leuk zijn.

  • Bron: gemeente Dalfse