p1080003

LOOZEN - Onder het motto "Groen" organiseerde woningcorporatie Vechtdal Wonen  op zaterdag 20 april jl. een groot succesvolle Huurdersdag op camping De Zwiese in Loozen. Met meer dan 500 aanmeldingen was het evenement een ware beleving. Huurders kregen gratis tuinadvies, tips voor meer groen rondom hun woning of op het balkon, en konden op een gezellige markt stekjes en plantjes ruilen. Diverse organisaties met informatie  over energiebesparing, zonnepanelen en meer groen in woonwijken waren aanwezig op het terrein. 

"Wat leuk om hier te zijn," aldus mevrouw Kramer en haar man uit Dedemsvaart "Voor ons is dit een heerlijk uitje, en een mooie gelegenheid om in contact te komen met de mensen van Vechtdal Wonen." Grietje uit Hardenberg, al 54 jaar huurder, genoot ook volop: "gezellig zo,n dag en wat  het extra leuk maakt gratis koffie met lekkere poffertjes en een hamburger van de verhuurder."

De aankomende maximale huurverhoging van 5,5% per 1 juli door Vechtdal Wonen voor de 7000 huurders in het Vechtdal was op de huurdersdag geen groot gespreksonderwerp. Een huurder gaf aan: "Bij mij zal de verhoging gelukkig gecompenseerd worden door de huursubsidie."

Naast tips en groen was er ook aandacht voor bewonersparticipatie. Huurdersorganisatie Vechtdal was aanwezig om huurders over verschillende onderwerpen te bevragen. De input van de huurders zal gebruikt worden om de dienstverlening van Vechtdal Wonen verder te verbeteren.

"We zijn erg tevreden met de opkomst en de positieve reacties van de huurders," aldus een medewerker van Vechtdal Wonen. "Het was een gezellige dag en we hebben veel waardevolle input gekregen van onze huurders."

Bij vertrek kregen alle bezoekers gratis een tas met bloembollen mee naar huis, om een eerste stap te zetten naar meer groen in hun tuin.

Foto's: Vechtdal/Media

p1080010p1080021p1080023p1080033p1080044p1080045

 

 

 

p1080041