Lezing van schrijfster Jolanda Doornbos

LEMELERVELD - Op donderdag 25 april zal schrijfster Jolanda Doornbos (1983) in Lemelerveld een lezing geven over haar boek Beperkt Volmaakt.

Jolanda Doornbos (1983) studeerde af aan de kunstacademie en is gediplomeerd ervaringsdeskundige. Ze is schrijver, (kunst)docent en spreker. Ze groeide op bij ouders met een licht verstandelijke beperking. Jolanda had een hechte band met haar opa, die naast hen woonde en een oogje in het zeil hield. Toen haar opa rond haar 8e overleed, stortte haar wereld in. In 2022 verscheen bij Uitgeverij Aspekt haar boek Beperkt Volmaakt, waarin hoofdpersoon Ann opgroeit als enig kind bij ouders die verstandelijk beperkt zijn. De roman is gebaseerd op Jolanda's eigen jeugd. Hoewel haar ouders echt hun best deden ontbrak het aan persoonlijke verzorging, een veilige fysieke omgeving en geborgenheid. Jolanda kreeg al vroeg te maken met loyaliteitsconflicten en parentificatie.

‘Een echte beleving die u niet wilt missen’ in de vorm van interactie met film, privé-foto’s en eigen tekeningen. ‘Een must voor iedereen die in het onderwijs of de zorg werkt of hen die interesse hebben in waargebeurde verhalen’.

De lezing is gratis bij te wonen. Aanmelden kan via de agenda op de website van de bibliotheek: www.bibliotheekdalfsen.nl

De aanvang is om 19.45 – 21.15 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

De Mozaïek – Lemelerveld

Gratis aanmelden https://weblocal.bibliotheekdalfsen.nl/agenda/4231-lezingjolandadoornbos

  • Bron: Persbericht bibliotheek