Het Ommer promotieteam present op de Holland-Markt in Recke.

OMMEN - Als er evenveel Duitsers naar Ommen komen als die er zondag waren op de Holland-Markt in het Duitse Recke, dan krijgt toeristisch Ommen het druk.

Promotie

Aan Ommen zelf zal het niet liggen. De promotie van Ommen als hart van het Vechtdal was volop aanwezig met de Duitsers als gretig belangstellenden. Duizenden bezoekers uit de wijde omgeving trokken naar het knusse marktplein in het centrum van Recke.

Op de jaarlijkse Holland-Markt bieden Nederlandse handelaren en lokale winkeliers van de stad een breed scala aan producten, terwijl straatmuzikanten voor een gezellige sfeer zorgden. Tussen de vele marktkramen ook een opvallende stand uit Ommen, hart van het Vechtdal.

Grote belangstelling voor Ommen

Vrijwilligers van de Ommer Vechtzomp en het Toeristisch Informatie Centrum (TIP) liepen zich uit de naad om maar geen enkele bezoeker van de markt te missen en te voorzien van informatiemateriaal over alles wat Ommen als toeristenplaats te bieden heeft. Over en weer ontstonden leuke contacten. De belangstelling voor Ommen als vakantiecentrum is groot. De Vechtzomp voor tripjes op de Vecht speelt daarbij ook een grote rol van betekenis.

Partnerschap

Recke is sinds 1989 partnergemeente van Ommen. Deze jumelage is ontstaan vanuit de Euregio en ter gelegenheid van het 800 jaar bestaan van de gemeente Recke destijds beklonken. De onderlinge banden waren wat verwaterd maar zijn weer opnieuw aangehaald. Een speciale werkgroep Stedenband Ommen-Recke coördineert vanuit Ommen het vervolg van het hernieuwde partnerschap.

Recke en Ommen

“Recke en Ommen verschillen als gemeente niet veel. Recke is ook een plattelandsgemeente. We geven als gemeenten elkaar inzicht in de wijze van werken. Veel onderwerpen komen met Recke overeen”, aldus Hans Vroomen, burgemeester van Ommen, die de hele dag in Recke aanwezig was en zich liet vergezellen van zijn collega Peter Vos uit Recke. Om de goede banden met Ommen nog eens te benadrukken, overhandigde Vroomen aan burgemeester Vos een goed gevulde mand met streekproducten uit het Vechtdal. Beide burgemeesters proefden samen het nieuw gebrouwen Ommer Vechtzompbier, dat speciaal was meegekomen uit Ommen.

  • Bron: Harry Woertink