200 km hardlopen langs de Vecht

OMMEN  - ‘Following the River’, de ultieme uitdaging voor ultraloper Henk Meppelink: 200 kilometer hardlopen voor het Vechtgenotenhuis. Henk Meppelink (Gramsbergen) gaat op 21 en 22 juni de ultieme uitdaging aan: hij gaat 200 kilometer hardlopen. Deze indrukwekkende tocht start bij de oorsprong van de Vecht, in het Duitse Darfeld en eindigt bij de monding nabij Zwolle.

Ook bij Henk is kanker niet aan zijn deur voorbij gegaan, Henk verloor in 2015 zijn Roelie aan de gevolgen van kanker. Tijdens het afscheid van Roelie werd op haar verzoek, als laatste muziekstuk, 'Following the River' van The Rolling Stones gedraaid. Hun interpretatie van de tekst: 'dat wanneer je elkaar in de stroming of de grillige bochten van de rivier (het leven) kwijtraakt, je elkaar uiteindelijk bij de monding van de rivier weer zult ontmoeten', geeft Henk hoop en inspiratie. Vanaf dat moment had hij een bijzondere band met de Vecht en maakt hij zijn kilometers vaak ergens in de buurt van of langs deze rivier. Op 21 juni de geboortedag van Roelie gaat hij de uitdaging aan.

Henk is geen beginnend hardloper. Inmiddels heeft hij 134 marathons gelopen en ook ultrabergmarathons gelopen. Onlangs heeft hij de 60 km van Texel afgelegd en in 2018 heeft hij gerend van het Duitse Dahlenburg naar Gramsbergen, een afstand van 330 km die hij in vijf etappes heeft afgelegd. Zijn kameraden Bernd Edelijn en Be Snijders zullen hem in het camperbusje begeleiden. Henk wil het graag binnen 24 uur doen. Henk loopt voor het Vechtgenotenhuis en hoopt 5000 euro op te halen.

De opbrengst van de doneeractie 'Following the River' wil het Vechtgenotenhuis graag gebruiken voor een update van het interieur van de boerderij op Landgoed Stekkenkamp, aan de Beerzerweg in Ommen.

  • Bron: Bart Nijstad