Efteling in pocketformaat op groen plein Het Natuurrijk
(foto's: basisschool Het Natuurrijk)

VILSTEREN – Het jaarlijkse schoolreisje van basisschool Het Natuurrijk in Vilsteren ging vrijdag vanwege corona niet door, maar dat lieten de juffen en meesters niet over hun kant gaan. Ze trokken alles uit de kast en creëerden een waar sprookjespark op het groene schoolplein.

De kinderen konden het alternatief met springkussens in verschillende thema’s, allerhande spelletjes en patat zeer waarderen. Het was de Efteling in pocketformaat. “De omgeving, de natuur en het prachtige zonnige weer zijn natuurlijk al sprookjesachtig genoeg, maar vandaag nog meer”, zegt locatieleider Sharon Broekroelofs met een stralende lach. Wie ook de de dag van hun leven hadden waren de ukkies van de in januari geopende kinderopvang. “Ik woon niet in het dorp,” aldus de moeder van één van de kindjes op de opvang, “maar ik wist dat Vilsteren één van de beste basisscholen van de regio had. Toen in januari de kinderopvang open ging, was ik er als de kippen bij. Ik hou niet zo van op-en-neer gereis met kinderen tussen opvang en school en nu heb ik alles zelf in de hand. Mijn zoontje was dan ook het eerste kindje op de opvang!”

Over niet al te lange tijd gaat het al redelijk groene schoolplein nog verder op de schop zodat de buitenlessen nog meer sjeu krijgen.

img 20200612 wa0017 1 1024x768

img 20200612 wa0013