Warmtepomp voor en nadelen

OMMEN/HARDENBERG - Op woensdag 10 april om 20.00 uur organiseert het Startpunt duurzaam Hardenberg / Ommen een informatieavond over warmtepompen bij natuuractiviteitencentrum De Koppel. Inloop vanaf 19.45 uur. Er wordt veel gesproken over de warmtepomp als verwarming, maar het roept ook vragen op. Energiecoaches Daan Hartgers en Cees van Schie gaan in op deze vragen en onderwerpen.

Wat is een warmtepomp

Een warmtepomp vervangt je cv-ketel, of werkt met de cv-ketel samen. Dat laatste noemen we een hybride warmtepomp. Je verwarmt je huis en - als de warmtepomp je cv-ketel vervangt - ook het water voor de douche en keuken. Een warmtepomp werkt op elektriciteit en gebruikt warmte uit de lucht of bodem. Hierdoor is een warmtepomp energiezuinig. Met een warmtepomp heb je minder gas nodig of kun je helemaal van het gas af. Dat is goed voor het klimaat, en het betekent ook dat je geld gaat besparen op je energierekening.

Met een warmtepomp verwarm je je huis zonder aardgas. Hiermee wordt je woning een stuk duurzamer. En als je nú een warmtepomp aanschaft, kun je subsidie krijgen. Ontdek waarom een warmtepomp zo klimaatvriendelijk is, hoe hij werkt en welke tips er zijn voor het geluid. En met een keuzehulp check je snel welke warmtepomp geschikt is voor jouw huis.

Die avond zullen de energiecoaches ingaan of voor en nadelen en ook welke type het beste past bij een bepaalde woning. In verband met de beschikbare ruimte is opgeven een voorwaarde. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., de entree is gratis.

  • Bron: Bart Nijstad