Jong geleerd is oud gedaan

OMMEN - Muziekvereniging Crescendo Ommen is het muzikale jaar gestart met een spetterend concert, waarbij alle leden mee konden doen. Daarbij vielen de prestaties van de jonge leden op (jeugdorkest en blokfluitgroep). In de muziek geldt dan ook heel sterk het gezegde “jong geleerd is oud gedaan”.

Algemene muzikale vorming

Het zichtbare plezier van de muzikanten op dat concert, is voor de meesten ooit begonnen met algemene muzikale vorming (AMV) op jonge leeftijd (6 tot 9 jaar). Daar kwamen zij in aanraking met de beginselen van de blaasmuziek en het slagwerk. Zij ontdekten of ze muzikaal waren en het leuk vonden om er samen mee aan de slag te gaan.
Dat is bij een vereniging als Crescendo Ommen geen probleem. Je speelt bij Crescendo steeds in groepen , zodat je leert samenwerken. Als Harmonie en Malletband kent zij een grote diversiteit aan instrumenten. Zoals klarinet, dwarsfluit , hobo en saxofoon in de houtsectie; trompet, hoorn en tuba in de kopergroep; trom, xylofoon en marimba in de Malletband.

Lessen

Omdat Crescendo het belang van AMV inziet, biedt zij deze gratis aan voor jongeren van 6 tot 9 jaar. De AMV lessen worden gehouden in het verenigingsgebouw van Crescendo (Van Reeuwijkstraat 36) op vijf dinsdagen (16 en 23 april en 7, 14 en 21mei ) van 15:45 – 16:45 uur. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Bron: Cees Zoon