Het blijft spannend in de vierde klasse C

HARDENBERG - In de vierde klasse C blijft het zowel bovenin als onderin spannend. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg (Avereest en Voorwaarts nog acht) kan het nog veel kanten op. Lutten heeft twee punten meer dan Bergentheim, en daarachter drie ploegen met vier puntjes minder, Bruchterveld, DES en Bornerbroek.

Lutten verloor zaterdag met 2-1 van Mariënberg. Volgens Arjan Visscher van de thuisclub was de overwinning terecht. "We waren beter dus verdiend gewonnen." Uit Lutten kwamen andere verhalen. Trainer Sander van der Lustgraaf vond dat de scheidsrechter de winnaar was. "Meestal kijk ik eerst wel in de spiegel, maar deze keer kan ik niet anders zeggen, dat de scheidsrechter erg bepalend was. We hadden de boel onder controle en dan komt er volgens ons een onterechte rode kaart voor Niels Lammers. Met tien man konden we het niet vasthouden". Bruchterveld keek bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. Stephan Bloemendal vond de eerste helft ook heel erg slecht. "We stonden verdedigend op een eiland. Na rust was het een stuk beter en hadden we in een tijdbestek van acht minuten de rollen omgedraaid en wonnen we met 3-2. Over twee weken tegen Bergentheim kan ik zeggen of we meedoen of afhaken."
Bergentheim won met 1-2 bij Kloosterhaar en Arjan Keuken was daar blij mee."We zijn op dit moment de jager en dat hopen we nog lang te doen. Kloosterhaar had moeite met ons spel en na de 1-1 hadden we net iets meer lef."
De andere Hardenbergse derby tussen Avereest en Hardenberg'85 werd door een goal van Jurgen Visscher beslist in de 88ste minuut. Rico Magsino vond dat mooi voor Visscher. "Het is niet zijn seizoen, maar Jurgen traint keihard ook deze week en dat is een mooie opsteker voor hem." Avereest en Mariënberg staan nu veilig, maar Hardenberg'85 en Kloosterhaar zitten in de gevarenzone.

  • Bron: Bart Nijstad