Kinderen krijgen fietsexamen

HARDENBERG - Iedereen veilig over straat, dat is de missie van VVN en die missie deelt de lokale afdeling VVN Hardenberg. Deze afdeling organiseert op 9 en 11 april a.s. het praktisch verkeersexamen. Op 9 april starten de leerlingen vanaf het terrein van de Fanfarena CMV aan de Gramsbergerweg en fietsen zij een route door het centrum van Hardenberg. Op 11 april wordt er vanaf sporthal ‘De Citadel’ gestart en gaat de route door het centrum van Dedemsvaart.

Op beide locaties is de route zo uitgestippeld dat de leerlingen te maken krijgen met verschillende verkeersregels, rotondes, verkeerslichten en diverse voorrangsregels.

Tijdens dit examen staan vrijwilligers langs de route die, aan de hand van een controle-app, beoordelen of de leerlingen juist handelen.

Het doel van het examen is om leerlingen bewust te maken van hun positie in het verkeer naar aanloop van de overgang naar het middelbaar onderwijs.

Handige websites voor zowel leerkrachten als ouders en kinderen zijn: www.vvnhardenberg.nl: hier vind je de fietsroute van Hardenberg en Dedemsvaart om te oefenen. Tevens een informatief filmpje met uitleg over de belangrijkste verkeersregels. www.examen.vvn.nl/oefenen: hier kun je de verkeerskennis testen, samen de verkeersquiz doen en oefenexamens maken. Tevens vind je hier handige tips om veilig op de fiets te gaan en een examen-app.

  • Bron: Herma Hakkers