Gemeente Dalfsen gaat verder met verduurzamen

DALFSEN - In de gemeente Dalfsen worden de zwembaden verwarmd met aardgas. Dit is geen duurzame energie, terwijl dat steeds meer nodig is. Door over te stappen op warmtepompen die de zwembaden verwarmen wordt de CO2 uitstoot lager en wordt energie bespaard. De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang in zwembaden Gerner en De Meule.

Concept Warmteprogramma ligt ter inzage

De gemeente Dalfsen heeft het Warmteprogramma uitgewerkt. Het concept Warmteprogramma is een actualisatie op de eerder vastgestelde Transitievisie Warmte. Het concept van het Warmteprogramma ligt vanaf 15 maart 2024 ter inzage. Inwoners en betrokkenen hebben tot 15 april 2024 de kans om hier feedback op te geven. In het Warmteprogramma wordt omschreven hoe alle gebouwen in de gemeente geleidelijk aardgasvrij gemaakt worden. Het Warmteprogramma heeft invloed op woningen van inwoners.

Zienswijzen indienen op zon en windbeleid

Het college van de gemeente Dalfsen heeft besloten zienswijzen in te dienen op het provinciale zon- en windbeleid. Het doel hiervan is het provinciale beleid zo goed mogelijk aan te laten sluiten op het gemeentelijk beleid ten aanzien van windmolens en zonnevelden. Op een aantal onderdelen wijkt de Dalfser aanpak af van de provincie. Bijvoorbeeld over de verdeling van windmolens over de provincie, de mate van lokaal eigendom en de maximale hoogte van erfmolens. Daar vraagt de gemeente via zienswijze aandacht voor bij de provincie.

  • Bron: Gemeente Dalfsen