Inschrijving voor de Vilsteren Bruist Landgoedwandeltocht geopend

VILSTEREN - De online inschrijving voor de vierde editie van de KWbN Vilsteren Bruist Landgoedwandeltocht op zaterdag 6 juli is weer geopend. Schrijf u alvast in, of noteer het in uw agenda. 

Vijf prachtige uitgestippelde wandelafstanden van 3km, 7,5km, 16km, 25km en 40km langs verrassend mooie plekjes. Dit jaar gaan de routes richting de prachtige omgeving van Ommen, Landgoed Vilsteren, Landgoed het Laer, langs de Sahara en door het mooie Reggedal. Met rustpunten bij Restaurant Ekkelenkamp, Restaurant Nieuwebrug en bij Erve Vechtdal.

Richting het prachtige Ommen en door het Reggedal. De veelal onverharde routes leiden de wandelaars ditmaal met verrassende paadjes door de prachtige landgoedbossen, langs de Sahara, de uiterwaarden van de Regge, en langs de cultuurhistorische oude akkers, essen en heidevelden. De routes doen meerdere landgoederen aan waaronder het zeer bijzondere en unieke Landgoeddorp Vilsteren en Landgoed Het Laer. De wandelroutes zijn niet geschikt voor ‘asfalt-meters’, maar zijn juist gericht op de wandelaar die een prachtige verrassende wandelroute door het landschap kan waarderen. De routes zijn daarom helaas niet geschikt voor rollators, rolstoelen of mensen die slecht ter been zijn.

De 3km is nieuw voor gezinnen. De 'Vilsterse landrotten speurtocht’ voor gezinnen met kinderen is dit jaar nieuw. Het is een prachtige route door het landgoedbos waarbij onderweg actief opdrachten en mysterieuze raadsels worden opgelost. De route is helaas niet begaanbaar voor wandelwagens, houdt u daar rekening mee. Het uiteindelijke doel is het vinden en openen van de verborgen ‘schatten’ waarna de kinderen aan het einde van de speurtocht hun verdiende beloning in ontvangst mogen nemen. Kinderen mogen verkleed komen als ze dat leuk vinden. Inschrijven is verplicht zodat wij goed voorbereid zijn op het aantal ‘speurders’. Naderhand kunnen de kinderen zich uitleven op de vele aanwezige springkussens op het feestterrein!

Voor een laatste prachtige training voor de 40km van de wandelvierdaagse van Nijmegen is er de mogelijkheid om de 25km afstand met de 16km afstand te combineren. U krijgt dan twee routeplattegronden mee voor de prijs van één. Er zitten dan wel delen overlap in de routes. 

Inschrijven verplicht Vooraf online inschrijven is verplicht zodat wij goed voorbereid zijn op het aantal deelnemers. U kunt zich inschrijven via de website www.vilsterenbruist.nl  De opbrengsten gaan naar de leefbaarheid van Vilsteren.

Ga voor meer informatie naar www.vilsterenbruist.nl

  • Bron: Persbericht Vilsteren Buist