Foto's: Paul Scholten

DALFSEN - Pieter Zandvliet uit Nieuwleusen exposeert momenteel met een selectie van zijn kunstwerken in de vitrines van Albert Heijn in Dalfsen.

Zandvliet is in 1969 in Leiden geboren en hij heeft aan de Vrije Academie gestudeerd en is sinds 1994 professioneel beeldend kunstenaar met zijn eigen herkenbare (Pieter Zandvliet) stijl. Hij is aangesloten bij Belangen Zwolse kunstenaars.

In zijn atelier/huis aan het Plevierplein kun je niet om de schilderkunst van hem heen. Niet alleen alle binnendeuren zijn beschilderd, maar ook enkele lampen, het tafelblad en nog veel meer. De muren hangen vol met zijn schilderijen met veelkleurige figuren en gezichten.

Zandvliet exposeert zijn schilderijen regelmatig in diverse plaatsen in Nederland en ver daarbuiten. Zijn schilderijen hangen/hingen onder andere in Barcelona, Istanbul, Miami, New York, Rome en in diverse plaatsen in Duitsland, Engeland. In Dalfsen heeft hij twee maal een expositie in het gemeentehuis gehad. Ook heeft hij daar meegedaan aan het schilderen van de oude lantaarnpalen in het centrum. Zandvliet bewondert het werk van heel veel kunstenaars, maar het lijnenspel van Pablo Picasso en Jean Dubbufet inspireert hem het meest.

Hij vindt het belangrijk dingen te creëren die op zijn schilderijen bij elkaar staan alsof het zo hoort. Figuren van stripachtig tot bijna abstract tot weer realistisch. Door goed naar zijn kunstwerken te kijken kan de beschouwer de reis maken die hij bij zijn schilderen heeft gemaakt.

Zandvliet doet ook illustratieve opdrachten en hij ontwerpt schoen- en kledingprints. Sinds kort werkt hij samen met de Dalfser fotograaf Paul Bink. Zijn schilderij wordt dan gecreëerd over een door PauI gemaakte foto.

Dat Pieter een zeer veelzijdig kunstenaar is, blijkt ook uit zijn twee absurdistische geschreven (en door hemzelf uitgebrachte) romans over zijn fictieve zoon Jordi.

Hij maakt muziek met een vriend onder de naam Boetlek Underground Escape, dit is te vinden op bandcamp en Youtube.

Zandvliet werkt ook in opdracht en al zijn werken – ook die in de vitrines hangen – zijn te koop. Voor een bezoek aan zijn atelier is hij te bereiken via: 06-22470479 of per mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Meer informatie over Pieter Zandvliet staat op: Pieter Zandvliet – Welcome to my artworld!

  • Bron: Paul Scholten