Woningnood, subsidie en kamers in Dalfsen

DALFSEN  - 1) Inloopbijeenkomsten voor inwoners over wonen in gemeente Dalfsen. De ruimte is schaars en de woningnood hoog, ook in de gemeente Dalfsen. Wonen als thema staat daarom onverminderd hoog op de agenda. Gemeente Dalfsen wil graag van inwoners horen hoe zij aankijken tegen dit belangrijke thema. Het kan gaan over hoe woningen betaalbaar blijven voor starters, hoe iemand met een zorgvraag zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen of om welke woningen de komende jaren gebouwd moeten worden. In iedere kern organiseert de gemeente Dalfsen in maart of april een inloopbijeenkomst. Met de opbrengst uit deze bijeenkomsten stelt de gemeente haar nieuwe woonbeleid op.

Dinsdag 19 maart Lemelerveld Reimink, 26 maart Nieuwleusen De Spil, 27 maart Dalfsen De Overkant, 3 april Hoonhorst zaal Kappers, 9 april Oudleusen Wiekelaar. Iedereen is welkom tussen 19:00 uur en 21:00 uur, wethouders zullen aanwezig zijn.

2) Gemeente Dalfsen omarmt lokale betrokkenheid: subsidie toegekend aan vijf initiatieven. Door het stimuleren van initiatieven uit de samenleving zet de gemeente Dalfsen in op betrokkenheid, samenwerking, enthousiasme en vernieuwing. Het college besloot dat 5 initiatieven in aanmerking komen voor een subsidie. Het NK paratafeltennis Nieuwleusen, de 4 mei herdenking Lemelerveld, de partytent Harkenhoek Nieuwleusen, de Pantry Hoonhorst en de Scholing vrijwilligers palliatieve en informele zorg Lemelerveld kunnen rekenen op een bijdrage van de gemeente.

3) ‘Kamers met aandacht’ gezocht voor jongeren. De gemeente Dalfsen introduceert 'Kamers met Aandacht'; een nieuwe woonoplossing voor jongeren van 18 tot 23 jaar die een zorgorganisatie verlaten en niet thuis, maar ook niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. De gemeente zoekt kamers in de particuliere sector.

Kamers met Aandacht koppelt jongeren aan mensen die een kamer over hebben. Iedereen kan een Kamer met Aandacht aanbieden en ieder soort woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Denk aan een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar. Voorwaarde is dat de kamer minimaal één jaar wordt verhuurd en dat de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat de landelijke huurcommissie adviseert.

Mensen die een kamer vrij hebben en andere geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.kamersmetaandacht.nl of contact opnemen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of tel. 06-11134685.

  • Bron: Bart Nijstad