Foto's: Gerrit Heine

BEERZERVELD - Na 90 minuten stond er afgelopen dik verdiend 1-3 op het niet aanwezige scorebord van Heracles in Almelo. Maar na 45 minuten had het net zo goed 3-1 voor de thuisploeg kunnen staan. Doelman Thijs Altena hield in het eerste bedrijf de roodzwarten op de been met enkele fraaie reddingen en voorkwam zeker de 2-0 in een cruciale fase.

Tevens maakte Rolf Hofsink weer eens het verschil. Wekenlang stond hij aan de kant met een vervelende blessure. Hij verbeet de (spier)pijn omdat de Westerparkbewoners wederom een half elftal misten door blessures en vakantieperikelen.

Vlak voor rust scoorde hij de gelijkmaker, 1-1. Net na de theepauze verdubbelde hij de score door een penalty, 1-2 en tien minuten was Rolf wederom doeltreffend en tekende hij voor een hattrick. Het betekende de 1-3 voor Mariënberg na 55 minuten spelen. Na 75 minuten zwaaide Hofsink af, was nog niet 100% fit en zijn werk was klaar  Doordat Mariënberg verdere doelpunten achterwege liet bleef het lang spannend. Heracles schreeuwde moord en brand toen hen een penalty werd onthouden door de goed leidende scheidsrechter Bjorn van der Veen.

Mariënberg klom naar de 6e plek, zaterdag wacht thuis Avereest.

• Bron: Alfred Dorgelo