Henk Brink(VBHO), Ada Dierkx (VBDN), Roos ter Beek(VBHO/LOD), Jan Ophof(LHD), Janny Deen (LHD

 

VECHTDAL – Volle zakken met duizenden Douwe Egbertspunten werden in de tonnen gegooid die de beide Lions serviceclubs hadden neergezet bij 14 supermarkten in het Vechtdal. Het doel: zoveel mogelijk koffie inzamelen voor deelnemers van de regionale voedselbanken. De landelijke actie werd weer enthousiast opgepakt door de leden van de Lions en het winkelend publiek doneerde weer even enthousiast als eerdere jaren.

Wel 1271 pakken koffie was de opbrengst van de inzameling van de Lions. Janny Deen en Jan Ophof van de Lions Hardenberg en Roos ter Beek van de Lions Ommen-Dalfsen zijn het eens: “Die telavonden zijn elk jaar weer leuke bijeenkomsten voor het goede doel, maar je weet nooit wat er uit de inzamelboxen komt. Pas zodra die op de kop gaan en uitgespreid op grote tafels liggen weten we of het tellen in een of in meer avonden gedaan is.”

Het bleek weer een succes te zijn. Landelijk werden er ruim 118 miljoen waardepunten ingezameld, die bij Douwe Egberts voor 178 duizend pakken koffie werden ingeruild.

Cijfers

Bestuurslid Ada Dierkx van Voedselbank Dalfsen Nieuwleusen: “Onze Voedselbank blijft elk jaar groeien, we helpen nu al bijna 80 gezinnen met de wekelijkse pakketten.” Voorzitter Henk Brink van de Voedselbank Hardenberg Ommen: “Wij zijn na 16 jaar flinke groei, het afgelopen jaar weer wat geslonken in deelnemersaantallen. Momenteel helpen wij wekelijks rond de 180 gezinnen in de beide gemeenten.”

De landelijke actie werd voor de twaalfde keer gehouden en als het aan de Lions en aan de Voedselbanken ligt mag het gewoon elk jaar blijven doorgaan. Bestuursleden Ada en Henk beamen: “Koffie is duur en daarmee een luxeproduct voor veel van onze deelnemers. Daarom zijn we elk jaar weer erg blij met deze actie. We danken ook de vele koffiedrinkers die speciaal hun punten uitknipten en inleverden!”

  • Bron: Lions Ommen/Voedselbank Hardenberg