Routekaart Salverda Ster van Zwolle

VECHTDAL – Zaterdag wordt de jaarlijkse wielerklassieker "Salverda Ster van Zwolle" weer gereden. Deze openingskoers van het seizoen wordt al voor de 63e keer georganiseerd. 

Het startschot wordt om 12:00 uur op het grote Kerkplein in Zwolle gelost. De finish is dit jaar voor het eerst op de Blaloweg. Om de toegangswegen naar het Isala ziekenhuis zo veel mogelijk vrij te houden is het laatste gedeelte van het parcours vanaf de IJsselbrug flink aangepast. De renners moeten zowel de Lutten- als de Lemelerberg beklimmen voor de bergpunten. 

De passage van de renners is om ongeveer:  12:51 uur in Lemelerveld, 13:00 uur Lemelerberg, 13:02 uur Lemele, 13:17 uur Luttenberg, 13:47 Wijthmen, 13:50 uur Dalfsen, via Vilsteren naar Ommen om 14:04 uur, via Witharen en Vinkenbuurt naar Nieuwleusen waar het peloton rond 14:30 langs dendert. Vanaf Nieuwleusen gaat de ronde via Rouveen naar Hasselt om daar te beginnen aan de dijken naar Genemuiden, Kampen en Zwolle waar om ongeveer 16:20 uur de finish wordt verwacht. 

  • Bron: Evert Jan Pasman