Foto's: Gerrit Heine

BEERZERVELD - Mariënberg zette in Daarle afgelopen zaterdag wel de puntjes op de i. Niet met oogstrelend voetbal, maar wel effectief.. Met 1-6 werd er een klinkende zege opgehaald in het Daarle van Maneschijn en consorten.

De eerste zege in 2024, het werd eens tijd. De roodzwarten reisden af naar het pittoreske Daarle in de wetenschap dat het een half dozijn spelers misten door blessures, weekend weg en wintersport. Echter, Daarle kampte met hetzelfde euvel.

Zo stonden weer twee A-junioren aan de aftrap. Ramon Lubbers voor de tweede achtereenvolgende week en tevens begon Daan Kok vanaf het begin. Na rust kwam daar Jarno Bouwhuis ook nog eens bij. Een jong Mariënberg derhalve.

Al na 8 minuten luisterde Daan Kok zijn basisplek op met de 0-1. Niet veel later schoot André Plaggenmars de 0-2 tegen de touwen na een puntgave assist in de vorm van een kopbal door Daan Kok. Na bijna een half uur spelen maakte Daarle de aansluitingstreffer. Even was Mariënberg het kwijt, het vertrouwen was nog erg broos en bijna brak het weer in ontelbare puzzelstukjes.

Echter, good-old Roy Doek liep makkelijk de 1-3 binnen. Vlak voor de rust schoot aanvoerder van der Veen de 1-4 achter de kansloze keeper van de thuisploeg.

Gelukkig wist de beste man van het veld, Joost Kremer, ook zijn doelpuntje mee te pikken. In de 78e minuut tekende hij voor de 1-5 en vlak voor tijd maakte Ramon Lubbers het halve dozijn vol en zorgde hij dat de 1-6 eindstand op het scorebord kwam.

• Bron: Alfred Dorgelo