Inschrijving halve marathon geopend

NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 20 april vindt de tweede editie plaats van de halve marathon van Nieuwleusen. Dit hardloopevenement wordt georganiseerd door Loopgroep AG ’85 in samenwerking met restaurant LIV. Het start-/finishgebied is aan het Oosteinde aan de terraszijde van het restaurant.  Bij de eerste editie vorig jaar stonden 135 hardlopers aan de start. Dit jaar wordt het evenement uitgebreid met een 4 Mijl (6,4 kilometer) en wedstrijden voor de jeugd. Voor elke deelnemer ligt er een medaille klaar bij de finish.

Afstanden

Om 10.30 uur starten kinderen t/m 9 jaar voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Om 10.40 uur klinkt het startschot voor kinderen t/m 12 jaar. Zij lopen een ronde van 1 Mijl (1,6 kilometer). Bij beide afstanden zijn er ereprijzen voor de drie snelste jongens en meisjes.
De deelnemers aan de halve marathon starten om 11.00 uur. Het prachtige, geheel verharde parcours bestaat uit één ronde van 21,1 kilometer en gaat onder andere door het Staphorster bos. Op drukke verkeerspunten zullen verkeersregelaars ingezet worden.
Voor wie een halve marathon te ver is, kan meedoen met de 4 Mijl. Deze wedstrijd over 6,4 kilometer is voor hardlopers vanaf 13 jaar. De start is om 11.10 uur en de deelnemers zullen naar verwachting finishen voordat de deelnemers van de halve marathon terug zijn.

Inschrijven

Alle info over dit evenement is te vinden op www.ag85.nl. Daar kan men zich ook inschrijven. De voorinschrijving is geopend tot en met 19 april. Via de voorinschrijving kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doneren voor het goede doel.

  • Bron: Bart Nijstad