'Verbied zwaar vuurwerk snel in heel Europa'

DALFSEN – Gerrit Hartholt heeft het initiatief genomen om voor elkaar te krijgen dat de politiek een keuze maakt tussen, een Europees verbod op zwaar vuurwerk, of een volledig verbod op consumentenvuurwerk. Deze petitie, 'Verbied zwaar vuurwerk snel in heel Europa' die door ca 46 ondertekenaars uit Dalfsen en omgeving mede mogelijk gemaakt is, wordt op dinsdag 05 maart 2024 aangeboden aan de Tweede Kamer.

Een beetje tot verrassing van Gerrit Hartholt die een Europees verbod op zwaar vuurwerk bepleit, wordt de petitie nu officieel aangeboden. Ondertekenaars die bij deze petitie-aanbieding aanwezig willen zijn, kunnen zich bij Gerrit Hartholt melden, het aantal plekken is beperkt.

In de afgelopen jaren hebben hebben er meerdere, soms ernstige, incidenten plaatsgevonden tijdens het afsteken van zwaar, dan wel consumentenvuurwerk. Huisdieren, maar ook dieren in de vrije natuur vluchtten zich de dood in. Deze petitie maakt een grote kans. Hartholt: 'Het is aan de politiek om te beslissen of dat een Europees verbod op zwaar vuurwerk wordt of een volledig verbod op consumentenvuurwerk.'

  • Bron: Gerrit Hartholt