Techniekbeurs trekt bijna 1000 bezoekers

NIEUWLEUSEN - De eerste Vintage- en Techniek beurs in Kulturhus de Spil heeft zaterdag bijna 1000 bezoekers getrokken. Net als de 120 standhouders kwamen de bezoekers uit het hele land naar Nieuwleusen. Opvallend was ook het grote aantal Duitse bezoekers en standhouders en ook uit België kon men bezoekers verwelkomen.

De organisatie kijkt dan ook tevreden terug, maar nog belangrijker zijn de vele positieve reacties van de standhouders en andere exposanten. 

Niet alleen nostalgische radio’s, grammofoons en grammofoonplaten waren op de stands aanwezig, maar ook elektrische apparaten, muziekautomaten, klokken en stoommachines. Het was de hele dag een waar paradijs voor zowel de verwende verzamelaar als voor de beginnende liefhebber van historische technische antiek en curiosa.

 dsc0095a

Door velen is gebruikgemaakt van de mogelijkheid om een kapotte of beperkt functionerende buizenradio door specialisten van de NVHR (Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio) gratis te laten repareren.

Op de stand van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid werden ‘s middags door dj’s van Devriendenvanderadio live-programma’s voor Radio Monique Internationaal gepresenteerd. Vechtdal FM was ook de hele dag live aanwezig en bracht de beurs sfeer in de huiskamers van het Vechtdal

Tim de Wolf, eigenaar van Audioarcheologie, demonstreerde samen met Marco van der Hoeven van Vintage Microphone World een live opname van een grammofoonplaat. Onder grote belangstelling werd een door Jannes Kleene live gespeeld nummer direct gesneden op een 78 toeren plaat.  

Foto:s: Paul Scholten

  • Bron: Evert Jan Pasman - Paul Scholten