Stampij in de Abdij in de Vilsterij

VILSTEREN - Er komt ‘Stampij in de Abdij’ in de Vilsterij in Vilsteren. Toneelvereniging Tot Nut en Vermaak uit Vilsteren komt weer op de planken! De enthousiaste club toneelspelers is alweer druk bezig met de repetities om weer een fantastisch stuk aan u te mogen presenteren. Dit jaar hebben ze gekozen voor het blijspel ‘Stampij in de abdij’ (geschreven door W.A. de Groot).

U wordt tijdens dit blijspel meegenomen naar het klooster. Dit klooster wordt geleid door de zeer strenge moeder-overste Braspenning. Maar is dit ‘leiding geven’ of ‘lijden onder’? De nonnen Ludwina, Bettine en Clementina hebben flink last van dit schrikbewind. Ze proberen hier van alles aan te doen maar door tegenwerking van zowel de overste, als ook mede-non Dorothé lijken alle pogingen gedoemd te mislukken. Dan komt er een brief van hogerhand waarin medegedeeld wordt dat er enkele broeders in het klooster gehuisvest zullen worden. De samenwerking tussen de nonnen en de broeders verloopt prima, maar moeder-overste is in alle staten. Zij ziet haar opgebouwde imperium verdwijnen als sneeuw voor de zon en ook de op handen zijnde verbouwingen zijn haar een doorn in het oog. Ze zet alles op alles om de broeders weer weg te krijgen en middels list en bedrog lijkt dit haar nog te lukken ook. Maar… er volgt een ontknoping die even verrassend als weerzinwekkend is. Zijn oversten en bisschoppen onaantastbaar of heeft bidden toch nog zin?

U gaat het zien op vrijdag 23 februari, zaterdag 24 februari en vrijdag 1 maart in de Vilsterij, Vilsterse Allee 2, in Vilsteren. Aanvangstijd is alle avonden 20.00 uur. U kunt kaarten kopen aan de kassa, maar vooraf reserveren is ook mogelijk door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alle avonden geldt: VOL = VOL

  • Bron: Sukerbiet.nl