NIEUWLEUSEN - Op 17 februari 2024 staan De Vrienden van de Radio op de Vintage en Techniekbeurs in De Spil. Samen met het Instituut voor Beeld en Geluid demonstreren de Vrienden de mono dj-tafel die in 1971 op Hilversum 3 in gebruik werd genomen. Bekende dj's als Joost den Draaijer, Felix Meurders, Herman Stok en Edvard Niessing hebben jarenlang hun programma's erop gepresenteerd.

De allereerste diskjockeytafel in Hilversum bestaat o.a. uit twee EMT-draaitafels en 2 spotmasters om jingles me te draaien. De studio heeft begin jaren 70 vier jaar dienst gedaan en is gerestaureerd door Beeld en Geluid. De dj's van de Vrienden van de Radio maken live hun radioprogramma's op deze dj-tafel en doen verslag vanaf de gehele beurs.

Op de Vintage en Techniekbeurs zijn nostalgische radio's, grammofoons, elektrische apparaten, grammofoonplaten, muziekautomaten, klokken en stoommachines te zien. Maar ook wetenschappelijke en militaire-apparatuur en -buizen, fotografie, optiek, oud technisch speelgoed, technische literatuur, brochures etc. Een waar paradijs zowel voor de verwende verzamelaar als voor de beginnende liefhebber van historische technische antiek en curiosa. Bezitters van buizenradio kunnen door specialisten gratis hun toestel laten repareren.

De Vintage en Techniekbeurs is te bezoeken op 17 februari a.s. in Kulturhus De Spil, Koningin Julianalaan 10, Nieuwleusen. Openingstijden: 9.30—15.30 uur. Entree: € 5 p.p. (kinderen tot 12 jaar gratis). Er is ruime gratis parkeergelegenheid.

De Vrienden van de Radio is een enthousiaste club liefhebbers van radioprogramma's van vroeger, van zowel de publieke als commerciële radio en de zeezenders van weleer. De presentatoren van de Vrienden van de Radio maken wekelijks hun radioprogramma's, die worden uitgezonden op Radio Monique Internationaal. Kijk voor meer informatie op https://www.devriendenvanderadio.eu of op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/devriendenvanderad

thumbnail team de vrienden van de radio