Zwembad De Carrousel al 25 jaar een begrip

OMMEN - Accommodatiemanager Rick Gerrits uit Ommen vertelt enthousiast over het 25-jarig bestaan van zwembad de Carrousel. “Het brede jubileumprogramma is zo samengesteld dat elke bezoeker jong of oud er iets van merkt.”
Vanaf 2007 is Rick Gerrits al in dienst en hij heeft wat diploma’s mogen uitreiken. “Hoeveel dat zou ik echt niet weten, maar het zijn er heel veel geweest.” Zwembad De Carrousel begon in 1999, daarvoor was er een zwembad van den Lage Oord. Hij is trots op zijn bad. “Trots dat we in het sport- en beweegminded Ommen al 25 jaar een mooie faciliteit hebben in de zin van het zwembad. Naast de sporthal (De Blokken) in 1973 en cultureel centrum 1990, kwam dus hier het zwembad om het multifunctioneel centrum verder uit te breiden.”

Veranderd

Het zwembad is door de jaren geen mee veranderd met de maatschappij. Zo is lesgeven beter aangesloten op de belevingswereld van de kinderen en wordt er gedifferentieerd lesgegeven. Ook heeft het zwembad al geruime tijd het Keurmerk veilig en schoon. Ook is het in bezit van de licentie Nationale zwemdiploma’s. Dat houdt in dat de kwaliteit van het zwembad en het zwemonderwijs jaarlijks wordt getoetst. Kwaliteit staat hoog in het vaandel van het zwembad. Het zwembad wil zich blijven verbeteren en daarom worden er vaak enquêtes uitgedeeld aan de bezoekers. 

Primeur

Waar Rick Gerrits ook blij van wordt is dat de beide supermarkten Albert Heijn en Jumbo meedoen met een actie. “Dat is echt wel uniek, want dat is nog nooit eerder gebeurd. De unieke spaaractie is voor een 10-badenkaart. Die actie vindt tegelijkertijd plaats bij beide supermarkten. Extra leuk is dat het zwembad de initiatiefnemer was. Bij elke 10 euro aan boodschappen krijg je een stempel. Bij 10 stempels is de kaart vol en kun je een 10-badenkaart aanvragen. Normaal kost zo’n kaart 40 euro en nu 25 euro.”

Elke maand

Iedere maand is er wel wat te doen. Februari/maart: Spaaractie 10-badenkaart, 12 april: Clinic duikcentrum Vechtdal, 1 mei: Boekstart (Woezel en Wip), 29 mei: Ontbijt, 15 juni: Techniekdag, 31 augustus: Zwemchallenge, september: Bingo zwemles-kinderen, oktober/november: Terugblik 25 jaar zwembad, 25 november: Wellnessavond, 16 december: Aquasportavond. Rick zoekt verder nog naar foto’s. “Wij vragen onze bezoekers om foto’s, herinneringen of andere zaken op te sturen die te maken hebben met 25 jaar zwembad Carrousel. We willen dan de kunstgalerij vullen met een expositie van 25 jaar Carrousel. Dit lijkt ons echt heel mooi.”

  • Bron: Bart Nijstad